Η αστυνομία της Ταϊλάνδης συνέλαβε 62 άντρες σε πάρτι chemsex στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, για παράβαση των αυστηρών περιορισμών λόγω της COVID-19 της χώρας.

Οι άνδρες συνελήφθησαν από την αστυνομία το Σάββατο (22 Μαΐου) το βράδυ, στη Faros Sauna 2, σύμφωνα με το Thomson Reuters.

Ο αρχηγός της αστυνομίας, Ekapop Tanprayoon, δήλωσε στο Reuters ότι οι αρχές βρήκαν ναρκωτικές ουσίες, βελόνες, και χρησιμοποιημένα προφυλακτικά κατά τη διάρκεια της εφόδου.

Ο Ekapop είπε ακόμη, ότι η αστυνομία «απαγορεύει στον κόσμο να συγκεντρώνεται σε σπίτια και να καταναλώνει αλκοόλ.» Εξήγησε ότι «δεν πρέπει να υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι σε ένα τόσο γεμάτο με κόσμο μέρος» υπό τις «τρέχουσες συνθήκες» της πανδημίας. Ο Ekapop πρόσθεσε ότι τη Faros Sauna 2 αποτελείται από δύο κτίρια – με ένα κτίριο που φιλοξενεί 50 υπνοδωμάτια – πισίνα και αίθουσα καραόκε.

Τα παρευρισκόμενα άτομα και οι διοργανωτές του πάρτι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παραβίαση των περιορισμών σχετικά με την COVID-19 της Ταϊλάνδης, οι οποίοι τέθηκαν σε εφαρμογή από τον περασμένο Μάρτιο. Σύμφωνα με τον Ekapop, αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και δύο χρόνια και πρόστιμο έως 40.000 μπατ (1041.78 ευρώ).

Ο Ekapop είπε τέλος ότι τουλάχιστον 30 άτομα βρέθηκαν θετικά ως προς το έλεγχο για κατανάλωση ουσιών και κατηγορούνται για εγκλήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά.

Το Reuters ανέφερε ότι η επιδρομή της αστυνομίας και οι επακόλουθες συλλήψεις είναι η μεγαλύτερη καταστολή που έχει γίνει στην Ταϊλάνδη, σε ένα πάρτι chemsex, κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης πανδημίας.

Σεξ, ουσίες και παρτάρισμα – Τι παίζει; | Κατανοώντας το Chemsex