Μοναδικές εικόνες από την 18η LGBT παρέλαση υπερηφάνειας στη Σεούλ

17/07/2017
από
ÆÛ·¹À̵å ÆîÄ¡´Â Äû¾î¹®È­ÃàÁ¦ Âü°¡ÀÚµé (¼­¿ï=¿¬ÇÕ´º½º) ÀÓÇåÁ¤ ±âÀÚ = 15ÀÏ ¼­¿ï Áß±¸ ¼­¿ï½Ãû ¾Õ¿¡¼­ ¿­¸° Á¦18ȸ Äû¾î¹®È­ÃàÁ¦ Âü°¡ÀÚµéÀÌ °Å¸®ÇàÁøÀ» ÇÏ°í ÀÖ´Ù. 2017.7.15 [email protected]/2017-07-15 17:24:01/Media Only

Παρά τη δυνατή βροχή 85.000 άτομα συμμετείχαν στο 18ο Pride της Σεούλ το Σάββατο που μας πέρασε (15/07/17).

Δεκάδες χιλιάδες άτομα συμμετείχαν στο φετινό Pride της Σεούλ το Σάββατο για να γιορτάσουν και να διαδηλώσουν για την ισότητα των δικαιωμάτων. Παρά την βροχή, αλλά και την ταυτόχρονη πορεία διαμαρτυρίας αντι-LGBT φορέων και πολιτών, το φετινό Pride στη Σεούλ κατάφερε να έχει τη μεγαλύτερη παρέλαση υπερηφάνειας της Νότιας Κορέας.

Η παρέλαση του pride περνά από την κεντρική Σεούλ το Σάββατο 15/07. (Yonhap)

Περισσότερα από 85.000 άτομα, λεσβίες, gay, αμφί, τρανς άτομα κι οι υποστηρικτές τους, συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Σεούλ. Οι διοργανωτές δήλωσαν στην Korea Herald, ότι φέτος συμμετείχε περισσότερος κόσμος από ποτέ (το 2016 συμμετείχαν 50.000) με 101 ανθρωπιστικές οργανώσεις, εταιρίες και πρεσβείες από 13 χώρες.

Ο Moon Cheol-beom (κέντρο) μαζί με τους φίλους του στην πλατεία της Σεούλ μπροστά από την παρέλαση (Ock Hyun-ju/The Korea Herald)

Μία 22χρονη λεσβία φοιτήτρια δήλωσε: “Είμαι χαρούμενη, που επιτέλους εκφράζω τον πραγματικό εαυτό μου. Είμαι έκπληκτη, που τόσος πολύς κόσμος έφτασε εδώ, γιατί συνήθως δεν βλέπω γύρω ανοιχτά gay άτομα. Δεν έχω μιλήσει στους γονείς και στους φίλους μου για τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό. Δεν θα είχα φίλους αν έκανα coming out. Θα αισθανόμουν εξάντληση. Οι άνθρωποι θα με αντιμετώπιζαν διαφορετικά.

Το group των γονέων LGBT παιδιών (Ock Hyun-ju/The Korea Herald)

Όταν η κόρη μου έκανε coming out 6 χρόνια πριν, δεν μπορούσα να το δεχτώ κι είχαμε συγκρούσεις μεταξύ μας. Αλλά έμαθα, ότι εκείνη είναι που υποφέρει περισσότερο, απέναντι στους ανθρώπους που δεν αποδέχονται την LGBT κοινότητα. Εύχομαι η κόρη μου να ζήσει σε μία κοινωνία χωρίς διακρίσεις στη βάση του σεξουαλικού προσανατολισμού ή την ταυτότητα φύλου” δήλωσε ο 53χρονός, πατέρας μίας 26χρονης λεσβίας.

Αισθάνομαι ότι η κορεατική κοινωνία αλλάζει για να αγκαλιάσει τις διαφορετικότητες, δεδομένου ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι ήρθαν σήμερα εδώ παρά την έντονη βροχή” , δήλωσε ο Kang Myeong-jin, επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής για το Korea Queer Culture Festival από το 2010.

Η παρέλαση του pride στη Σεούλ το Σάββατο 15/07. (Yonhap)

Δεν μπορώ να πω ότι δεν είμαι εκνευρισμένος για την παρουσία των αντι-LGBT διαδηλωτών, αλλά δεν είναι δικό τους λάθος. Απλώς δεν μπορούν να δεχθούν δραστικές αλλαγές” , ανέφερε, επισημαίνοντας την ανάγκη η κορεατική κυβέρνηση να διαδραματίσει πια έναν μεγαλύτερο ρόλο στην ευαισθητοποίηση και την επιβολή πολιτικών, που να απαγορεύουν τις διακρίσεις κατά των LGBT ατόμων. Οι αστυνομικές δυνάμεις γύρω από την κεντρική πλατεία άγγιζαν σε αριθμό τις 6.000 αστυνομικών.

Οι αντι-LGBT διαδηλωτές (Ock Hyun-ju/The Korea Herald)

Ενώ η ομοφυλοφιλία δεν είναι έγκλημα στη Νότια Κορέα, τα LGBT άτομα, σε μεγάλο βαθμό, ζουν στο περιθώριο της κοινωνίας, καθώς η πλειοψηφία των Κορεατών παραμένει μισαλλόδοξη αναφορικά με την ομοφυλοφιλία. Οι συντηρητικές προτεσταντικές ιδεολογίες παραμένουν ενάντιες στην ομοφυλοφιλία, πιστεύοντας ότι είναι αμαρτία και μία κατάσταση, η οποία χρήζει ίασης.

Gay ζευγάρι συμμετέχει στην παρέλαση υπερηφάνειας στη Σεούλ πιασμένοι χέρι χέρι. (Ock Hyun-ju/The Korea Herald)

Ακόμα κι ο αριστερός πρόεδρος Moon Jae-In (πρώην δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων) δήλωσε ότι «αντιτίθεται στην ομοφυλοφιλία» στην προεκλογική του εκστρατεία τον περασμένο Απρίλιο.

(Ock Hyun-ju/The Korea Herald

Η φετινή παρέλαση υπερηφάνειας πραγματοποιήθηκε εν μέσω αυξανόμενων προσκλήσεων. Το στρατιωτικό δικαστήριο της Νότιας Κορέας καταδίκασε τον περασμένο Μάιο αρχηγό του στρατού, σε έξι μήνες φυλάκιση, για σεξουαλική επαφή μ’ έναν άλλον στρατιώτη. Η ποινή του αναβλήθηκε για ένα χρόνο. Σημειώνεται ότι το σεξ ήταν συναινετικό και σε ιδιωτικό χώρο.

Ο Chung Sang-hyuk, 26χρονος προτεστάντης ντυμένος Ιησούς (Ock Hyun-ju/The Korea Herald)

Το 18ο Pride της Σεούλ είναι το πρώτο, από το οποίο έλειπε ο πρωτοπόρος της LGBTI κοινότητας της Νότιας Κορέας, Justin Lim, που απεβίωσε σε ηλικία 32 ετών τον περασμένο Απρίλιο.




Δες και αυτό!