Μοιράστηκε τις εμπειρίες του με τον κορονοϊό για να περάσει ένα σημαντικό μήνυμα

83

Ο Tarek Soliman είναι ένας καλλιτέχνης και σχεδιαστής κοστουμιών απ΄τις ΗΠΑ. Μεταξύ άλλων, έχει σχεσιάσει το κοστούμι της Sasha Velour στον τελικό του 10ου κύκλου του RuPaul’s Drag Race.

Πρόσφατα μοιράστηκε στο instagram την εμπειρία του. Στόχος του να πείσει τους ανθρώπους να πάρουν σοβαρά την πανδημία.

Συγκεκριμένα, θέλει να δείξει “στους νέους ανθρώπους που πιστεύουν πως ο ιός δεν είναι σοβαρός να σκεφτούν καλύτερα και να ακολουθήσουν τους κανόνες του αυτοπεριοσμού”.

“Ξεκίνησα να νιώθω ρίγη και αδυναμία στο σώμα, στις 8 Μαρτίου”, έγραψε ο Sοliman.

Αρχικά πίστεψε πως ήταν κάποιο κρύωμα. Ενώ ταξίδευε με λεωφορείο απ΄την Ουάσιγκτον, στη Νέα Υόρκη, άρχισε να βιώνει “πυτερό, έντονη ρίγη, εφίδρωση, πόνους στο σώμα και έναν τρομερό πονοκέφαλο”.

Έμεινε στο σπίτι για πέντε ημέρες, εξακολουθώντας να πιστεύει ότι είχε μια απλή γρίπη – αλλά την πέμπτη μέρα, τα συμπτώματά του επιδεινώθηκαν και ζήτησε ιατρική περίθαλψη.

“Τη στιγμή που ο γιατρός άρχισε να κάνει τις τυπικές εξετάσεις λιποθύμησα και κάλεσαν το ασθενοφόρο”, έγραψε.

“Από τη στιγμή που πήγα [στο νοσοκομείο] βρέθηκα σε ένα απομονωμένο δωμάτιο. Σίγουρα δεν ήξεραν τι να με κάνουν”.

“Έκαναν μερικές εξετάσεις κάθε τέσσερις ώρες, χωρίς να μου λένει τι έχω ή τι είναι λάθος με μένα.” Πίστευα πως θα πεθαίνω”.

Το προσωπικό του νοσοκομείου τον εξέτασε για το COVID-19 και τον έστειλε σπίτι μετά από 12ωρη παραμονή στο τμήμα έκτακτης ανάγκης. Τέσσερις ημέρες αργότερα, ενημερώθηκε ότι ήταν θετικος στον κορονοϊό.

Ο Soliman έκανε αυτή την ανάρτηση έχοντας ακόμα συμπτώματα κάνοντας προσπάθεια να αναπνεύσει.

“Δεν έχω θεραπευτεί από το COVID-19 και θα πάω ξανά στην αίθουσα έκτακτης ανάγκης για την πνευμονία μου”.

“Αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να πάρουμε ελαφρά. Πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι και να μείνουμε σπίτι. Δεν θέλω κανέναν να περάσει αυτό που περνάω τώρα. Μείνετε ασφαλείς.”

Ο κορονοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 12.700 και τα κρούσματα τα 291.420 σε 165 χώρες. Συνολικά περίπου 900.000 εκατομμύρια άνθρωποι σε περισσότερες από 35 χώρες καλούνται να μείνουν σπίτι.