Μια σχολική περιφέρεια της Φλόριντα, το γυμνάσιο, ο διευθυντής του γυμνασίου, και ένας καθηγητής έχουν στα χέρια τους τις μηνύσεις από έναν πατέρα, επειδή υπάρχουν δύο σημαίες του Pride σε ένα εργαστήριο υπολογιστών.

Το CBS 12 αναφέρει ότι ο δρ. Francisc Deliu, πρώην δικηγόρος της Νέας Ζηλανδίας, κατέθεσε μήνυση κατά του Emerald Cove Middle School, λόγω της «ρητής ή/και σιωπηρής υποστήριξης της ομοφυλοφιλίας ως εναλλακτικού τρόπου ζωής».

Εκτός από τις δύο “προσβλητικές” σημαίες του ουράνιου τόξου, ισχυρίζεται ότι «ο καθηγητής χρησιμοποίησε, επίσης, μια μηχανή αναζήτησης για να βρει ιστότοπους σχετικά με τον ομοφυλοφιλικό τρόπο ζωής, και προσηλυτίστηκε τα παιδιά στην τάξη». Το τι ακριβώς συνεπάγονται οι «ιστοσελίδες για τον ομοφυλοφιλικό τρόπο ζωής» ή ο «προσηλυτισμός» σε αυτή την περίπτωση δεν είναι σαφές από την έκθεση.

Μετά από το συμβάν, ο γιος του μεταφέρθηκε από το μάθημα της επιστήμης των υπολογιστών, σε ένα μάθημα τέχνης. Ένα τόσο δραστικό, αδιανόητο μέτρο ήταν προφανώς η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για εκείνον.

Αυτό φέρεται να μην είναι το πρώτο περιστατικό, για το οποίο ο Deliu τα βάζει με το σχολείο. Η έκθεση αναφέρει ότι είχε, επίσης, παραπονεθεί για ένα περιστατικό με βιβλία από τη βιβλιοθήκη του σχολείου, με τα οποία το σχολείο «προπαγάνδιζε την ομοφυλοφιλική ιδεολογία».

Το 2017, το Πειθαρχικό Δικαστήριο Δικηγόρων της Νέας Ζηλανδίας είχε κρίνει τον εν λόγω νομικό ένοχο για εννέα διαφορετικές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων «ανάρμοστη συμπεριφορά», «αντιεπαγγελματική συμπεριφορά» και «ακατάλληλη συμπεριφορά δικηγόρου».

Οι κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά προέκυψαν από μια σειρά καταγγελιών, που έκανε ο πρώην δικηγόρος, εναντίον δύο δικαστών του ανώτατου δικαστηρίου για «διάκριση και ρατσισμό από τους δικαστές, τόσο προς τους δικηγόρους, όσο και προς τους πελάτες, και για διαφθορά κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους».

Στον Deliu επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους ενός τέταρτου εκατομμυρίου δολαρίων και η άδεια δικηγορίας του ανεστάλη προσωρινά.

Φαίνεται ότι προβάλλει, για άλλη μια φορά, μερικές πολύ μεγάλες αξιώσεις, και προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το νομικό του υπόβαθρο ως όπλο, ενάντια σε μια ολόκληρη σχολική περιφέρεια για το ότι υπάρχουν δύο σημαίες του ουράνιου τόξου ορατές σε μία σχολική τάξη.