Ο Ρεπουμπλικανός γενικός εισαγγελέας του Μιζούρι, ο οποίος δεν είναι γιατρός, εξέδωσε νέες οδηγίες, που επιβάλλουν κανονισμούς υγειονομικής περίθαλψης που επιβεβαιώνουν το φύλο, τους οποίους χαρακτήρισε ως πειραματικούς. Οι μονομερείς ενέργειές του απαιτούν από όσους αναζητούν φροντίδα για την επιβεβαίωση του φύλου να περιμένουν ενάμιση χρόνο για να λάβουν θεραπεία.

Η διάταξη διευκρινίζει ότι επειδή οι παρεμβάσεις φυλομετάβασης «θεωρούνται πειραματικές», καλύπτονται από την υπάρχουσα νομοθεσία του Μιζούρι, πουπου αφορά σε αθέμιτες, παραπλανητικές και ασυνείδητες επιχειρηματικές πρακτικές, συμπεριλαμβανομένης της παροχής υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης, σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα Andrew Bailey.

Σε ένα δελτίο τύπου, είπε ότι το μέτρο είναι ουσιαστικό «σε μια προσπάθεια προστασίας των παιδιών και επιβολής των νόμων όπως έχουν γραφτεί».

Παρά τις ιατρικές αποδείξεις για το αντίθετο και την έγκριση κάθε σημαντικού ιατρικού συλλόγου στη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής και της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης, ο Bailey διαιωνίζει την παραπληροφόρηση. Για να πει την άποψή του, ο Ρεπουμπλικανός χρησιμοποίησε κούφια τσιτάτα που δεν σημαίνουν τίποτα για να εκφράσει τη θέση του ενάντια σε αυτή την ουσιαστική φροντίδα.

«Ως Γενικός Εισαγγελέας, θα προστατεύσω τα παιδιά και θα επιβάλω τους νόμους όπως έχουν γραφτεί, που περιλαμβάνουν την τήρηση του κρατικού νόμου για πειραματικές παρεμβάσεις μετάβασης του φύλου», είπε ο Bailey σε δήλωση. «Ακόμη και η Ευρώπη αναγνωρίζει ότι ο ακρωτηριασμός των παιδιών για χάρη μιας ξύπνιας, αριστερής ατζέντας έχει μη αναστρέψιμες συνέπειες και χώρες όπως η Σουηδία, η Νορβηγία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν περιορίσει δραστικά αυτές τις διαδικασίες. Είμαι αφοσιωμένος στη χρήση κάθε νομικού εργαλείου που έχω στη διάθεσή μου για να σταθώ στο κενό και να προστατεύσω τα παιδιά από το να υποστούν απάνθρωπα επιστημονικά πειράματα».

Η δημοσιογράφος και τρανς ακτιβίστρια Έριν Ριντ επέστησε την προσοχή μέσω του Twitter.

«Αυτή είναι μια defacto απαγόρευση για πολλά τρανς νεαρά άτομα, ενώ το νομοθετικό σώμα του Μιζούρι το θεωρεί απαγόρευση από μόνη της. Αυτή η μονομερής ενέργεια είναι μια αρπαγή εξουσίας από τον Γενικό Εισαγγελέα, ξεκάθαρη και απλή», έγραψε.

Τα παιδιά ούτε ακρωτηριάζονται ούτε υποβάλλονται σε μόνιμες ή μη αναστρέψιμες συνέπειες μέσω της φροντίδας που λαμβάνουν ως μέρος ενός θεραπευτικού σχήματος επιλογών που περιλαμβάνει φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο.

Τα παιδιά συνήθως υποστηρίζονται με συμβουλευτική ψυχικής υγείας, συναισθηματική υποστήριξη και κοινωνική υποστήριξη. Τα παιδιά πριν από την εφηβεία δεν λαμβάνουν καθόλου ιατρικές παρεμβάσεις και στη συνέχεια το πολύ, τα παιδιά θα έχουν πρόσβαση σε αναστολείς της εφηβείας, οι οποίοι έχουν αποδειχθεί ασφαλείς, σύμφωνα με την Παγκόσμια Επαγγελματική Ένωση για την Υγεία των Τρανς, η οποία θεσπίζει κατευθυντήριες γραμμές και πρότυπα φροντίδας.