Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγος του Μέγκαν Μάρκλ έδωσαν μία συνέντευξη στη δημοσιογράφο Όπρα Γουίνφρει, όπου προέβησαν σε αρκετές αποκαλύψεις, με τη Μέγκαν να σπάει τη σιωπή της και να ξεσκεπάζει τη βασιλική οικογένεια.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Μέγκαν, ενόσω ήταν ακόμη έγκυος, το παλάτι φρόντισε να της γνωστοποιήσει πως το παιδί της δε θα είχε καμία ασφάλεια. Σε ερώτηση της Όπρα, γιατί δεν πήρε τον πριγκιπικό τίτλο ο Άρτσι, η Μέγκαν δήλωσε πως στο παλάτι δε μπορούσαν να αποδεχτούν την ιδέα ενός πρίγκηπα με σκούρο δέρμα.

Συμπλήρωσε, επίσης, πως η βασιλική οικογένεια προέβη σε αρκετές συζητήσεις με τον Χάρι, αλλά και με την ίδια, αναφορικά με το χρώμα δέρματος του Άρτσι, και διατυπώθηκαν «ανησυχίες» ότι αυτό μπορεί και να έβλαπτε την εικόνα της βασιλικής οικογένειας.

Εκεί που θέλω να σταθώ, όμως, είναι στο γεγονός πως η μοναρχία και το παλάτι προβάλλονται σαν κάτι ολότελα σωστό και καθωσπρέπει, μα στην ουσία δεν είναι τίποτα άλλο, πέρα από έναν στην ουσία του -τελικά- σάπιο θεσμό. Μέσα από τέτοιες αποκαλύψεις βλέπουμε τελικά πως είναι απλά ένα ψεύτικο και επίπλαστο σύνολο, που διέπεται από ψεύτικες αξίες.

Δε γίνεται από τη μία, για τα μάτια του κόσμου και μόνο, να γίνονται φιλανθρωπίες εκ μέρους τους σε χώρες, όπου οι άνθρωποι έχουν σκούρο χρώμα. Και από την άλλη, να μη δέχονται ως μέλος της οικογένειας, ένα παιδί που ενδέχεται να γεννηθεί με πιο σκούρο χρώμα.

Μήπως θα έπρεπε εκτός από το πώς να υποκλίνονται, και το πώς θα εφαρμόζουν το savoir vivre κατά γράμμα, να μάθαιναν τι σημαίνει να αποδέχονται όλους τους ανθρώπους;

Μήπως θα έπρεπε κάποιος να τους πει πως το να αποδέχονται τον κάθε άνθρωπο, ανεξαρτήτου χρώματος, φυλής, εθνικότητας, ταυτότητας φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού κ.α. δεν κοστίζει τίποτα;

Ο λόγος που μπήκα στη διαδικασία να γράψω το συγκεκριμένο άρθρο, είναι γιατί αυτούς τους ανθρώπους τους παρακολουθούν, τους ακολουθούν και τους έχουν θεοποιήσει τόσο πολύ, και τόσοι πολλοί, που είναι καιρός, από την ακμή τους να φτάσουν στην παρακμή τους. Είναι καιρός, όποιος δεν αποδέχεται τον οποιονδήποτε άνθρωπο, να ξεμπροστιάζεται και να έρχεται η κάθοδος.

Αλλάζει ο καιρός, αλλάζουν οι άνθρωποι και οι απόψεις, ας τους απομυθοποιήσουμε λίγο, δε θα πάθουν και τίποτα.

Γράφει η Χριστίνα Φαίδωνος

Μέγκαν Μαρκλ: “Το Παλάτι ανησυχούσε για το χρώμα του παιδιού μας”