Μήπως απαγορεύουν το Last of Us στη Μέση Ανατολή λόγω ομοφοβίας;

27/05/2020
από

To The Last of Us: Part II είναι αυτή τη στιγμή το παιχνίδι που περιμένουν πώς και πώς οι φανς του PlayStation 4. Όμως, δε θα φτάσει το ίδιο, στα άτομα σε όλα τα μέρη του κόσμου.

Σύμφωνα με ένα ποστ στο Reddit, αρκετά άτομα σε χώρες της Μέσης Ανατολής (κυρίως στη Σαουδική Αραβία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), δεν μπορούν να αγοράσουν τον επερχόμενο τίτλο, μέσω του PlayStation Store. Αυτήν τη στιγμή, δεν υπάρχει η δυνατότητα για pre-ordering εκεί, όπως συμβαίνει στα υπόλοιπα μέρη του κόσμου, ενώ με μία αναζήτηση, εμφανίζονται μόνο το Remaster του παιχνιδιού, καθώς και τo πρώτο Last of Us.

Προφανώς και δεν υπάρχει επίσημη αιτιολόγηση ούτε από τις εταιρείες, ούτε από τις αρχές αυτών των χωρών, όμως, πολλά ΛΟΑΤΚΙ+ gamers υποψιάζονται ότι το ΛΟΑΤΚΙ+ περιεχόμενο του παιχνιδιού είναι η πιθανή αιτία αυτής στη διαφοροποίησης στην κυκλοφορία του σ’ αυτές τις χώρες.

Το θέμα δεν είναι το αν θα μπορέσουν οι gamers που αγαπούν τα action-adventure- survival horror – single-player παιχνίδια και το περιμένουν πώς και πώς να το παίξουν ή όχι, γιατί πολύ απλά υπάρχει ένα παραθυράκι για να το κάνουν αν θέλουν… (με pre-paid κάρτες στο PS Store το αγοράζουν από τα PlayStation Store άλλων χωρών), το ερώτημα, όμως, είναι γιατί δεν υπάρχει στο Store των χωρών τους για να το αγοράσουν κανονικά;;

Η πλάκα είναι ότι το Playstation Arabia στο τουίτερ εξακολουθεί να προμοτάρει το The Last of Us Part 2 και τα avatars και τα dynamic themes για το παιχνίδι υπάρχουν στα Saudi Arabia και United Arab Emirates PS Stores.

Το National Media Council (NMC) είναι ένας φορέας της κυβέρνησης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που ρυθμίζει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ψυχαγωγίας στη χώρα. Αυτό σημαίνει ότι έχει την εξουσία να απαγορεύει κάθε μέσο, που δεν αντικατοπτρίζει τις πολιτιστικές και νομικές αξίες της χώρας, και πολλά άτομα πιστεύουν ότι αυτός ο φορέας έχει βάλει το χεράκι του στην περίπτωση του The Last of Us Part 2. Ωστόσο, οι επίσημοι λόγοι απαγόρευσης/καθυστέρησης παραμένουν ασαφείς.

Παιχνίδια και ταινίες που έχουν απαγορευτεί λόγω ομοφοβίαςτρανσφοβίας και μίσους είναι οι ταινίες “Out” και “Onward” που έχουν αντίστοιχα γκέι και λεσβιακό περιεχόμενο, όπως και τα βιντεοπαιχνίδια Dragon Age: Origins και Mass Effect 2 & 3.
Δες και αυτό!