Μια σημαντική εξέλιξη στον αγώνα κατά του HIV

22/02/2015

13103707788Στην ανακοίνωση ενός νέου σκευάσματος -πρωτεΐνης (eCD4-Ig) που αντιμάχεται δραστικά τον ιό HIV, προέβησαν οι επιστήμονες του Scripps Research Institute (TSRI), στη Φλόριντα. Η πρωτεΐνη αυτή μπορεί να συνδράμει σημαντικά στη δημιουργία ενός δραστικού εμβολίου, κατά του ιού.

Η συγκεκριμένη έρευνα, στην οποία συμμετείχαν επιστήμονες από αρκετά ιδρύματα, δημοσιεύτηκε στις 18 Φεβρουαρίου .

Σύμφωνα με αυτή, το σκεύασμα που επιτεύχθηκε μπλοκάρει κάθε στέλεχος του HIV-1, HIV -2 και του SIV (ιός ανοσοανεπάρκειας των πιθήκων). Επίσης προστατεύει από την μετάδοση του ιού, ακόμα και όταν αυτός εμφανίζεται σε υψηλές συγκεντρώσεις. Τα αποτελέσματα αυτά διαρκούν ακόμα και 8 μήνες μετά την χορήγηση του συγκεκριμένου σκευάσματος στον οργανισμό.

“Καταφέραμε να δημιουργήσουμε τον πληρέστερο και πιο ισχυρό αναστολέα εισόδου του ιού μέχρι τώρα”, δήλωσε ο Μichael Farzan, ένας από επικεφαλής ερευνητές.

“Σε αντίθεση με τα ανιβιοτικά, τα οποία αποτυγχάνουν να εξουδετερώσουν ένα μεγάλο φάσμα των HIV-1 στελεχών, η πρωτεΐνη μας υπήρξε αποτελεσματική έναντι των στελεχών που ελέγχθηκαν, αυξάνοντας την πιθανότητα ότι θα μπορούσε να προσφέρει μία αποτελεσματική εναλλακτική λύση- εμβόλιο, κατά του HIV.”

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!