Τόσο σημαντικό είναι το φεστιβάλ για την τοπική κοινωνία, που το Πανεπιστήμιο De Montfort έκανε μια τεράστια δωρεά για να σώσει το Leicester Pride.

Υπήρξαν έντονες ανησυχίες ότι το ετήσιο φεστιβάλ θα ακυρωνόταν καθώς αγωνιζόταν για να βρει τα χρήματα για τη φετινή διοργάνωση. Αλλά, όταν ένας φοιτητής στο Πανεπιστήμιο De Montfort (DMU) άκουσε για τη δυσκολία κι ότι διακυβεύεται η τύχη του Φεστιβάλ, αποφάσισε να βρει κάποιον να βοηθήσει. Ο φοιτητής έστειλε μια έκθεση με την ανάλυση του ζητήματος στον αντιπρόεδρο του πανεπιστημίου του, καθηγητή κ. Dominic Shellard, ο οποίος αμέσως ανέλαβε δράση.

Το πανεπιστήμιο – κατατάσσεται στην 39η θέση μεταξύ των κορυφαίων εργοδοτών της Stonewallσήμερα προσέφερε δωρεά 10.000 £ , γεγονός που σημαίνει ότι η εκδήλωση μπορεί να πραγματοποιηθεί στις 2 Σεπτεμβρίου!


Μια ομάδα στο πανεπιστήμιο που ονομάζεται #DMUlocal στοχεύει να συμβάλει στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη του Leicester, πρόσφερε τα μετρητά.

Ο διοργανωτής του φεστιβάλ υπερηφάνειας Martyn Parker δήλωσε:

Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι που το Πανεπιστήμιο De Montfort μας έσωσε μ’ αυτή τη χρηματοδότηση. Δεν μπορούσαμε πραγματικά να δούμε πως το φετινό γεγονός θα μπορούσε να συνεχιστεί χωρίς τη γενναιοδωρία τους. Η όλη επιτροπή και, ασφαλώς, η κοινότητα των LGBT ατόμων στο σύνολό της, θα είναι τόσο ευγνώμων.

Το Leicester είναι μια τόσο πολυποίκιλη και πολιτιστική πόλη, θα ήταν τόσο λυπηρό αν έπρεπε να ακυρώσουμε το φεστιβάλ υπερηφάνειας φέτος.

Θα είμαστε πολύ απασχολημένοι για μερικούς μήνες από σήμερα, καθώς έχουμε πολλά να λύσουμε, αλλά όλοι είμαστε έτοιμοι για την πρόκληση και υποσχόμαστε να φτιάξουμε το φετινό φεστιβάλ μεγαλύτερο και καλύτερο από ποτέ
».