Μία από τις πιο αμφιλεγόμενες γκέι ταινίες στην ιστορία του γαλλικού κινηματογράφου.

Ο (γκέι) σκηνοθέτης, Patrice Chéreau, ήταν ένας διάσημος καλλιτέχνης που ασχολήθηκε με τον κινηματογράφο, το θέατρο και την όπερα, αλλά ακόμα και με όλη την αναγνώριση, το δράμα του 1983 The Wounded Man (“l’Homme blessé”) δέχτηκε τόσο κριτική όσο και θαυμασμό.

Σε σενάριο του θρυλικού συγγραφέα και γκέι ακτιβιστή, Hervé Guibert, η ταινία ξεκινάει σε μια ήσυχη πόλη στην παράκτια Γαλλία. Εκεί μας συστήνουν για πρώτη φορά τον Henri (Jean-Hugues Anglade), έναν νεαρό άνδρα που απομακρύνεται από την οικογένειά του στο σιδηροδρομικό σταθμό για να βρεθεί σε cruising σημείο. Σε μία τουαλέτα συναντά τον Jean (Vittorio Mezzogiorno), έναν απατεώνα που τον φέρνει σε επαφή με έναν μεγαλύτερο επιχειρηματία με το όνομα Bosmans (Roland Bertin). Παρά τον κίνδυνο, ο Henri είναι ενθουσιασμένος και ακολουθεί τον Jean στον σκοτεινό του κόσμο.

Με άφθονο ανδρικό γυμνό, βία και ακραίες σκηνές σεξ, η ταινία ξεπέρασε τα συντηρητικά όρια της εποχής. Αρκετοί ήταν, επίσης, οι queer κινηματογραφόφιλοι που απογοητεύτηκαν από τη συχνά βίαιη απεικόνιση της γκέι ανδρικής οικειότητας. Σε μια εποχή που οι θετικές απεικονίσεις της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στα μέσα ενημέρωσης ήταν πρακτικά ανύπαρκτες, αυτό δεν ήταν το είδος της αναπαράστασης που αναζητούσαν πολλοί άνθρωποι.

Ωστόσο, η ταινία του Chéreau είχε τους θαυμαστές της—έκανε την πρεμιέρα της στο διάσημο Φεστιβάλ των Καννών το 1983, αν και απαγορεύτηκε σε πολλούς κινηματογράφους στη Γαλλία.