Μια ακόμη δημοσκόπηση για την ισότητα στον γάμο

22/12/2023
από
Νέα δημοσκόπηση της Pulse καταγράφει τη στάση των συμμετεχόντων απέναντι στο επικείμενο νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο. Η πλειοψηφία τάσσεται κατά του δικαιώματος στην τεκνοθεσία.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1.107 ενήλικοι με δικαίωμα ψήφου σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Πραγματοποιήθηκε με εντολέα το κανάλι του ΣΚΑΙ, από τις 18 έως και τις 20 Δεκεμβρίου.

Σε ερώτηση για το «πώς αντιμετωπίζεται το θέμα του πολιτικού γάμου ζευγαριών του ίδιου φύλου», το 45% απάντησε θετικά (21% σίγουρα θετικά και 24% μάλλον θετικά), σε αντίθεση με το 46% που απάντησε αρνητικά (27% σίγουρα αρνητικά και 19% μάλλον αρνητικά).

Δημοσκόπηση

Βέβαια, στην ερώτηση «με ποια τοποθέτηση συμφωνείτε περισσότερο», σχετικά με το ίδιο θέμα, η πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ.

Συνολικά, το 52% θα επιθυμούσε ή δεν θα είχε πρόβλημα να επιτραπεί, ενώ το 43% το αντίθετο.

Δημοσκόπηση

Διαφορετικά είναι τα αποτελέσματα σχετικά με τη «νομική αναγνώριση των παιδιών που μεγαλώνουν από ζευγάρια του ίδιου φύλου».

Δημοσκόπηση

Το 56% των ερωτηθέντων απάντησε αρνητικά ενώ μόλις το 36% θετικά. Μικρή διαφορά μεταξύ τους έχουν τα αποτελέσματα στην ερώτηση «με ποια τοποθέτηση συμφωνείτε περισσότερο».

Συγκεκριμένα, το 42% επιθυμεί ή δεν έχει πρόβλημα να επιτραπεί (18% και 24% αντίστοιχα), ενώ το 47% θα επιθυμούσε να μην επιτραπεί η νομική αναγνώριση.

Δημοσκόπηση
Δες και αυτό!