Μετανιωμένος ομοφοβικός μοιράζει αγκαλιές στο Pride του Ντένβερ

174
Credit: TikTok / Ooh Lalivia
Ένας «μετανιωμένος ομοφοβικός» μοίρασε δωρεάν αγκαλιές σε μια παρέλαση υπερηφάνειας και κέρδισε τις εντυπώσεις.

Ο άνδρας εθεάθη στο Pride του Ντένβερ στο Κολοράντο την Κυριακή (27 Ιουνίου), φορώντας μια πολύχρωμη γιρλάντα και κρατώντας μια πινακίδα που έγραφε: «Recovering bigot. I am sorry. Free Hugs».

Ένας χρήστης του TikTok απαθανάτισε αρκετές αγκαλιές μεταξύ αυτού και άλλων παρευρισκόμενων ατόμων.

«Το να παραδεχτείς τις λανθασμένες αντιλήψεις σου για τις διακρίσεις που έχεις κάνει, και να πεις: “Σε ακούω, σε βλέπω και λυπάμαι”, είναι κορυφαίο. Όλοι θα μπορούσαν να μάθουν κάτι από αυτό», ανέφερε ο χρήστης του TikTok.

Αρκετοί άλλοι άνθρωποι πρόσθεσαν ότι και οι ίδιοι είχαν στο παρελθόν αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ απόψεις και ότι η επίδειξη υποστήριξης του άνδρα ήταν συγκινητική, με έναν να λέει: «Καλώς ήρθατε στην καλή πλευρά, κύριε».

Ένας άλλος είπε: «Μεγάλωσα ως υπερσυντηρητικός και άρχισα να έχω τις δικές μου απόψεις και να αφήνω τον εαυτό μου να βλέπει περισσότερες από μία πλευρές περίπου πριν από μια δεκαετία…Λυγίζω».

@ooh_lalalivia

WATCH UNTIL THE END!!! Thank you sir for owning up to prejudices & saying sorry! I wish everyone could learn something here. My heart is so full seeing the community so accepting of his apology. #denverpride #prideparade #denverprideparade #lgbtq #lgbtqcommunity #lgbtqally #loveislove

♬ original sound –

Μια φωτογραφία της πινακίδας του άνδρα έφτασε στο Twitter, όπου ένας χρήστης εξήγησε ότι το Pride είναι μια «τέλεια ευκαιρία για επανόρθωση».

Σχολιάζοντας το tweet, μια γυναίκα έγραψε για το δικό της Pride outfit, η οποία είχε μια πινακίδα που έγραφε: «Ήμουν πολύ καιρό σιωπηλή… Λυπάμαι για τη ζημιά που σας προκάλεσε η Εκκλησία».

Η εκδήλωση στο Ντένβερ ήταν η πρώτη παρέλαση Υπερηφάνειας της πολιτείας από τότε που το Κολοράντο Σπρινγκς συγκλονίστηκε από τους μαζικούς πυροβολισμούς στο ΛΟΑΤΚΙ+ μπαρ Club Q τον Νοέμβριο.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Anderson Lee Aldrich, 23 ετών, ομολόγησε την ενοχή του σε 53 κατηγορίες σε σχέση με την επίθεση, μεταξύ των οποίων πέντε για φόνο πρώτου βαθμού και 46 για απόπειρα ανθρωποκτονίας πρώτου βαθμού. Καταδικάστηκε σε περισσότερα από 2.000 χρόνια φυλάκισης από τον δικαστή Michael McHenry.

Οι επιζώντες των πυροβολισμών τιμήθηκαν ως επίσημοι προσκεκλημένοι του Pride, με τον μπάρμαν του Club Q Michael Anderson να δηλώνει στις τοπικές ειδήσεις ότι η εκδήλωση θα είναι μια «όμορφη επίδειξη» της «δύναμης και της επαγρύπνησης του να αντιστέκεσαι και να μη φοβάσαι».

Σύμφωνα με το Denver Pride, την εκδήλωση παρακολούθησαν περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι.