ΜέΡΑ25: Καταδικάζει τη βίαιη επίθεση στο Αυτοοργανωμένο Pride της Θεσσαλονίκης

240
Ο Τομέας Ισότητας Φύλου και ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη δήλωσε τη στήριξη του προς τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, μετά την επίθεση δυνάμεων της Αστυνομίας στο Αυτοοργανωμένο Pride της Θεσσαλονίκης. Επίσης, το πολιτικό κόμμα καταδίκασε την επίθεση μιλώντας για την απροκάλυπτη βία της Αστυνομίας.

Το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό στην οποία αναφέρει την εναντίωση του στο «ομοφοβικό και τρανσφοβικό πρόσωπο του κράτους». Παράλληλα, καταδικάζει την απροκάλυπτη αστυνομική βία που δέχεται η νεολαία γενικότερα.

Η ανακοίνωση του Τομέα Ισότητας Φύλου και ΛΟΑΤΚΙ+:

«Σήμερα τα ξημερώματα το 7ο αυτοοργανωμενο Pride στο ΑΠΘ, δέχθηκε επίθεση με δακρυγόνα από την αστυνομία, κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική και επικράτησε πανικός με την εκδήλωση να διαλύεται.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε να γίνεται μια αναίτια επίθεση στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Κράτος και Πολιτεία για άλλη μια φορά δείχνουν το ομοφοβικό και τρανσφοβικο τους πρόσωπο, ενώ για άλλη μια φορά δεν υπάρχει ουσιαστική παρέμβαση για την διερεύνηση του περιστατικού και για την προστασία της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Ως Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25, δηλώνουμε τον αποτροπιασμό μας για το περιστατικό και δηλώνουμε την στήριξη μας στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, που συνεχώς δέχεται διώξεις και επιθέσεις. Απαιτούμε από οποία Κυβέρνηση εκλεχθει στις επόμενες εκλογές, να νομοθετήσει και να μεριμνήσει για την προστασία των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων. Τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα δεν μπορούν να ζούνε συνεχώς στο περιθώριο και να είναι πολίτες Β’ κατηγορίας, με την συγκατάθεση του Κράτους, της Πολιτείας και της κάθε Κυβέρνησης».

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25:

«Δεν μπόρεσε να αντισταθεί στα βίαια ένστικτα της η Ελληνική Αστυνομία μπροστά στον συνδυασμό νεολαίας, πανεπιστημίου και ΛΟΑΤΚΙ.

Κατά τη διάρκεια του πάρτι με το οποίο έκλεισε το 7ο αυτοργανωμένο Thessaloniki Pride, η ΕΛ.ΑΣ. έκανε ρίψη δακρυγόνων χωρια καμια αφορμή – όπως είχε κάνει και πέρσι τον Σεπτέμβριο σε χιλιάδες φοιτητές που παρευρέθηκαν σε συναυλία στο ΑΠΘ.

Ύστερα από το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου, είναι ξεκάθαρο ότι η αστυνομία εξέλαβε το αποτέλεσμα ως επικροτηση της καταστολής και της βίας και ετοιμάζεται για μια τετραετία εντατικοποιησης των ήδη βάρβαρων πρακτικών της. Το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη καταδικάζει την απροκάλυπτη βία της αστυνομίας ενάντια στη νεολαία γενικότερα και τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα πιο συγκεκριμένα. Αυτό το περιστατικό ενισχύει το πείσμα μας να ξαναβαλουμε στη Βουλή το μόνο κόμμα που δεν ψήφισε την επιδότηση των 600 ευρώ που δόθηκε στο αστυνομικό σώμα τη μέρα μετά τη δολοφονία του Ρομά συμπολίτη μας Κώστα Φραγκούλη, καθώς και το μόνο κόμμα που στηρίζει τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα ξεκάθαρα και χωρίς ενδοιασμούς».

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, Έρικ Μιλτιάδη Έντμαν