Τώρα που #μένουμεσπίτι όλο και κάτι κάνουμε στις κουζίνες μας. Αν όμως θέλεις το σπίτι να μυρίσει τέλεια, και να έχεις ένα παραμυθένιο και πολύχρωμο σνακ για τα κρύα πρωινά και απογεύματα που θέλουν χουχούλιασμα, εδώ σου έχουμε συνταγή του ονείρου!
Cookies Ουράνιου Τόξου για περίπου 15-20 κομμάτια, απλά και νόστιμα!
Υλικά
210γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μισό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
120γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
50γρ ζάχαρη άχνη
50γρ ζάχαρη καστανή
2 βανίλιες
2 κρόκους αβγού
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Λίγο αλάτι
Για το χρώμα
140γρ άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
Τρούφα πολύχρωμη
Χυμός από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα και ετοιμάζουμε στην άκρη ένα ταξί με ένα αντικολλητικό χαρτί, έτοιμο για να μπουν μέσα στα cookies μας.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε χαλαρά για λίγο με ένα κουτάλι.
Παίρνουμε το μίξερ και βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, την καστανή ζάχαρη και τις βανίλιες και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει η ζάχαρη. Κλείνουμε το μίξερ.
Προσθέτουμε τους κρόκους και το αλάτι και λίγο-λίγο το αλεύρι (με το μπέικιν πάουντερ), ανακατεύοντας με μία σπάτουλα ή ένα κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν μία μαλακή ζύμη. Μόλις έχουμε τη ζύμη μας, έτσι που να μπορεί να πλάθεται, ξεκινάμε με τα χέρια μας.
Φτιάχνουμε μπαλάκια στο μέγεθος περίπου ενός καρυδιού το καθένα.
Ψήνουμε τα cookies μας στους 200ο C στον αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο, για 12-15 λεπτά. Μόλις περάσουν τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Για το χρώμα
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη και τον χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα μας να γίνει ένα ωραίο παχύρρευστο γλάσο. Βάζουμε την πολύχρωμη τρούφα σε ένα πιάτο ή σε ένα φαρδύ μπολ. Όταν είναι έτοιμο βουτάμε μέσα ένα-ένα τα cookies μόνο μέχρι τη μέση και κατευθείαν τα περνάμε πάνω από την πολύχρωμη τρούφα για να κολλήσει πάνω τους. Τα αφήνουμε τα στεγνώσουν.
Voilà!
Έτοιμα τα #AntivirusCookies !