Καθώς η φετινή περίοδος ζευγαρώματος ξεκινά για το είδος Gentoo, ένα ενυδρείο της Μελβούρνης είδε τους γκέι πιγκουίνους τους να είναι ξανά μαζί.

Η Sea Life Melbourne ανακοίνωσε με περηφάνια, ότι οι γκέι πιγκουίνοι τους, ο Klaus και ο Jones, «αναζωπύρωσαν τον έρωτά τους» και άρχισαν να δημιουργούν μια δική τους φωλιά.

Η ετήσια περίοδος φωλεοποίησης των πιγκουίνων Gentoo, έχει ξεκινήσει, και το ενυδρείο της Μελβούρνης έχει δει διάφορους πιγκουίνους να ζευγαρώνουν, για την επερχόμενη περίοδο ζευγαρώματος. Παρατήρησαν, ότι πολλά παλιά ζευγάρια επανενώθηκαν και φέτος, μεταξύ των οποίων και ένα ομόφυλο ζευγάρι.

Η Emily Thornton, η φύλακας των πιγκουίνων του ενυδρείου, εξηγεί πώς συμβαίνει το τελετουργικό της φωλιάς:

«Πρόκειται για τη συλλογή από πέτρες, που τους παρέχουμε σε τακτική βάση όλη την ημέρα. Συνήθως, βλέπετε τον αρσενικό σύντροφο να μαζεύει τις πέτρες και να τις δίνει στη σύντροφό του. Κάθε πέτρα αξίζει πολλά, και θα συγκεντρωθεί στην περιοχή της φωλιάς.» 

Η Thornton δήλωσε για τους γκέι πιγκουίνους ότι «είναι μαζί για περίπου 3 με 4 χρόνια» και ότι αρχικά «άρχισαν να χτίζουν τις φωλιές τους σε λάθος περιοχή, αλλά φέτος την έβαλαν στη σωστή περιοχή πλατφόρμας φωλιάσματος, κάτι που είναι πραγματικά συναρπαστικό!». Καθώς το ομόφυλο ζευγάρι δεν μπορεί φυσικά να παράγει το δικό του αυγό, το ενυδρείο ελπίζει ότι το ζευγάρι γκέι πιγκουίνων θα μπορέσει να φροντίσει ένα αυγό, που εγκατέλειψε ένα άλλο ζευγάρι φέτος, αλλά προς το παρόν εξασκούν την ανατροφή των παιδιών με ένα «εικονικό αυγό».