Μέλος των Måneskin μιλάει για τις δυσκολίες που βίωσε ως κουήρ άτομο στην Ιταλία

0
1341
Η Victoria De Angelis, μπασίστρια του βραβευμένου στη Eurovision και υποψήφιου για Grammy συγκροτήματος Måneskin, αποκάλυψε την πραγματικότητα του να είσαι μια μια ανοιχτά κουήρ γυναίκα στην Ιταλία.

Από τότε που κατέκτησε τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στην Ολλανδία το 2021, το ροκ συγκρότημα Måneskin έχει δώσει χαρά στους απανταχού οπαδούς του, τόσο μέσω του τρίτου άλμπουμ τους Rush!, όσο και μέσω της εκδήλωσης της κουήρ πλευράς τους.

Ο ντράμερ του συγκροτήματος, Ethan Torchio, και η μπασίστρια, Victoria De Angelis, αυτοπροσδιορίζονται και οι δύο ως κουήρ. Ο τραγουδιστής Damiano David και ο κιθαρίστας Thomas Raggi – που και οι δύο αυτοπροσδιορίζονται ως στρέιτ – κάνουν τα πάντα για να αμφισβητήσουν τις παρωχημένες έμφυλες νόρμες μέσω του τρόπου με τον οποίο παρουσιάζονται στη σκηνή. Επίσης, έχουν ξεκαθαρίσει ότι οι φαν τους δεν θα έπρεπε να έχουν οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τη σεξουαλική τους ταυτότητα.

Παρά τους αδιαμαρτύρητους τρόπους με τους οποίους το συγκρότημα αγκαλιάζει τη σεξουαλικότητα και την έκφραση φύλου, τα πράγματα δεν ήταν πάντα εύκολα για τα κουήρ μέλη του συγκροτήματος, και ειδικότερα για τη De Angelis.

Σε μια νέα συνέντευξη στο The Big Issue, η 23χρονη μουσικός αποκάλυψε ότι ο κόσμος την έκανε να αισθάνεται «άβολα» όταν έβγαινε ανοιχτά με γυναίκες στην πατρίδα της, την Ιταλία.

Victoria De Angelis lifts her leg up to perform with her guitar at the 02 arena.

«Θυμάμαι όταν άρχισα να βγαίνω με κορίτσια, ένιωθα ότι οι άνθρωποι με κοιτούσαν πολύ επίμονα», εξήγησε στο περιοδικό, προσθέτοντας ότι η μεγαλύτερη επιθυμία της είναι να θεωρηθεί το κουήρ «κανονικό».

«Αυτά τα πράγματα μπορεί πραγματικά να σε κάνουν να νιώθεις άβολα, ακόμα κι αν δεν είναι τόσο μεγάλο θέμα σε σύγκριση με αυτό που αντιμετωπίζουν άλλοι άνθρωποι. Αλλά εξακολουθώ να εύχομαι να μπορούσε να είναι εντελώς φυσιολογικό».

Η De Angelis μοιράστηκε την άποψή της ότι πολλοί άνθρωποι στην Ιταλία εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η ομοφυλοφιλία είναι λάθος.

«Είναι πολύ συντηρητικοί ακόμα, στην Ιταλία. Είναι μια πολύ καθολική χώρα και πολλοί, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να πιστεύουν, εξαιτίας αυτού, ότι είναι αμαρτία να είσαι ομοφυλόφιλος. Γι’ αυτό, λοιπόν, πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν ακόμα να το ξεπεράσουν», δήλωσε η σταρ των Måneskin.

Πέρυσι, το κοινό ψήφισε την Giorgia Meloni -την πρώτη ακροδεξιά πρωθυπουργό της χώρας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο- στο αξίωμα.

Giorgia Meloni wears a blue outfit as she speaks to someone off camera

Η Meloni έχει καταφύγει συχνά σε αντί-ΛΟΑΤΚΙ ρητορικές σε όλη τη διάρκεια της πολιτικής της καριέρας- κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας της τον περασμένο Ιούνιο, είπε: «Ναι στη φυσική οικογένεια, όχι στο λόμπι των ΛΟΑΤ, ναι στη σεξουαλική ταυτότητα, όχι στην ιδεολογία του φύλου».

Έχει επίσης εκφράσει τη σθεναρή αντίθεσή της στο να μπορούν τα κουήρ άτομα να υιοθετούν παιδιά, δηλώνοντας ότι «το κράτος πρέπει να προσπαθήσει να κρατήσει την υιοθεσία για έναν άνδρα και μια γυναίκα».

Είναι επίσης αντίθετη στην ενίσχυση των δικαιωμάτων των τρανς, non-binary και ίντερσεξ ατόμων, υποστηρίζοντας ότι η «ιδεολογία του φύλου» θα προκαλέσει την «εξαφάνιση της γυναίκας».

Παρά την όχι και τόσο ευχάριστη εμπειρία της Victoria De Angelis να μεγαλώνει ως κουήρ άτομο στην Ιταλία και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα σε ολόκληρη τη χώρα, παραμένει αισιόδοξη ότι τα πράγματα θα αλλάξουν.

«Ας ελπίσουμε ότι οι νεότερες γενιές ανοίγουν περισσότερο το μυαλό τους και, ακόμη και αν είναι θρησκευόμενες, μπορούν να μάθουν να είναι πιο συμπεριληπτικές και ανεκτικές απέναντι στους ανθρώπους που απλώς έχουν τη δική τους σεξουαλικότητα», δήλωσε η De Angelis.

«Νομίζω ότι αυτό είναι ένα βήμα που αρχίζει τώρα στην Ιταλία, αλλά θα χρειαστεί ακόμα χρόνος.

«[Οι Måneskin] θέλουν να διαδώσουν το μήνυμα ότι πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου και να βρίσκεις το θάρρος να είσαι αυτός που είσαι», πρόσθεσε, πριν δώσει μια τελευταία σπόντα στους φανατικούς που προσπαθούν να καταπατήσουν τις ΛΟΑΤΚΙ+ ζωές.

«Αλλά επίσης … όπως, οι ηλίθιοι θα πρέπει να σταματήσουν να είναι τόσο μαλάκες, καταλαβαίνετε;».