Μελέτη: Ρευστή για τη νεολαία η σεξουαλικότητα και η ταυτότητα φύλου

07/03/2023
από
Tinder
Tinder

Τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ομάδα στο Tinder, σύμφωνα με μια μελέτη, με την πλειοψηφία των χρηστών να λένε ότι η σεξουαλικότητα και η ταυτότητα φύλου τους έχουν γίνει πιο ρευστά τα τελευταία τρία χρόνια.

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε το OnePoll για λογαριασμό του Tinder, ο αριθμός των ΛΟΑΤΚΙ+ μελών στην πλατφόρμα έχει υπερδιπλασιαστεί τα τελευταία δύο χρόνια.

Η μελέτη –στην οποία συμμετείχαν σε έρευνα 4.000 νεαρά άτομα ηλικίας 18 έως 25 ετών από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία και τον Καναδά μεταξύ 21 Ιανουαρίου και 7 Φεβρουαρίου– διαπίστωσε ότι το 33% συμφωνεί ότι η σεξουαλικότητά τους είναι πιο ρευστή.

Ομοίως, το 29% των συμμετεχόντων είπε ότι η ταυτότητα φύλου τους είχε γίνει πιο ρευστή τα τελευταία τρία χρόνια.

Η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων (84%) δήλωσε ότι παραμένει αισιόδοξη σχετικά με τις σχέσεις και τα ραντεβού.

Η φροντίδα του εαυτού παρέμεινε η υψηλότερη προτεραιότητα για τα παιδιά ηλικίας 18 έως 25 ετών που χρησιμοποιούν την εφαρμογή, με το 80% να συμφωνεί ότι η αγάπη προς τον εαυτό είναι ένα κύριο μέλημά τους, ενώ το 79% δήλωσε ότι ήθελε οποιοσδήποτε υποψήφιος σύντροφος να έχει την ίδια προτεραιότητα.

Θέλοντας να επαναπροσδιορίσουν τις παλιές πεποιθήσεις, το 56% των νεαρών ερωτευμένων είπε ότι ο όρος «hook-up» είναι ξεπερασμένος και σημαίνει κάτι διαφορετικό για τη νεότερη γενιά από ό,τι για τις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες.

Όσα άτομα ρωτήθηκαν, όρισαν τη γνωριμία ως μέρος της διαδικασίας που προσφέρει έναν τρόπο να εξερευνήσουν τη σύνδεση χωρίς ετικέτα. Είπαν επίσης ότι δεν είναι κάτι για το οποίο χρειάζεται να ντρέπονται ή να κρύβονται μυστικά. 

Εμπνευσμένο από τα ευρήματα της μελέτης, το Tinder ξεκίνησε την πρώτη του παγκόσμια καμπάνια, που ονομάζεται «It Starts With A Swipe». Στόχος του είναι να γιορτάσει την ποικιλομορφία των σύγχρονων γνωριμιών, τη σεξουαλικότητα και τις δυνατότητες που προσφέρει.

 
Δες και αυτό!