Μεγαλώνουν τα παιδιά τους ουδέτερα ως προς φύλο και ακούν τα πάντα

15/01/2020
από
Μεγαλώνουν τα παιδιά τους ουδέτερα ως προς φύλο και ακούν τα πάντα
Μεγαλώνουν τα παιδιά τους ουδέτερα ως προς φύλο και ακούν τα πάντα

Ένα ζευγάρι που μεγαλώνει το παιδί του ουδέτερα ως προς το φύλο, μιλά για τις απαράδεκτες ερωτήσεις που λαμβάνει από άλλους ενήλικες για την ανατροφή του γιου τους.

Η Christina Hise-Johnson και ο σύζυγός της Josh έχουν έναν πεντάχρονο γιο που ονομάζεται Chandler. Αποφάσισαν να τον αναθρέψουν με τρόπο που να τον ενθαρρύνει να εκφράζεται χωρίς τις παραδοσιακές ετικέτες του φύλου, σύμφωνα με το Metro.

Εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τις αρσενικές αντωνυμίες, αλλά του αρέσει να ντύνεται με ροζ και προτιμά να ψωνίζει από το τμήμα των κοριτσιών στα καταστήματα.

Η μαμά του είπε: «Μας ρωτούν πράγματα όπως «δε φοβάστε ότι είναι γκέι;» ή «γιατί θα αφήσετε το παιδί σας να ντυθεί σαν κορίτσι;» 

Το ζευγάρι απαντά στους άλλους ενήλικες που αμφισβητούν τον γονεϊκό τους τρόπο ότι «τα ρούχα είναι απλά ρούχα» .

Επιπλέον, η Christina αποκάλυψε ότι κάποιοι ενήλικες την πλησίασαν για να της πουν πόσο όμορφο είναι το μικρό κορίτσι τους – και απομακρύνθηκαν από αηδία όταν τους είπε ότι ήταν αγόρι.

Η Christina και ο Josh πάντα λένε στον κόσμο ότι τα ρούχα είναι απλά ρούχα και ότι τα χρώματα είναι απλά χρώματα και εξηγούν ότι ο γιος τους Chandler μπορεί να εκφραστεί με όποιον τρόπο θεωρεί κατάλληλο.

Το ζευγάρι έχει επίσης δύο άλλα παιδιά, τον 14χρονο Jacob και τον 19χρονο Ashley, τα οποία και τα δύο μεγάλωσαν με την ίδια ιδεολογία.

“Η ουδέτερη ως προς το φύλο γονική μέριμνα επιτρέπει στα παιδιά μας να κάνουν επιλογές με βάση τα πράγματα που τους ενδιαφέρουν” κι όχι με βάση το φύλο τους, συνεχίζει η Christina.

Ο γιος τους έχει δυστυχώς αντιμετωπίσει μπούλινγκ από άλλα παιδιά, όπως είναι είναι κορίτσι ή ότι είναι γκέι. Το ζευγάρι έχει αποφασίσει να παρακολουθούν το σχολείο τους στο σπίτι, για να αποφύγουν τέτοια περιστατικά.

«Δεν περιορίζουμε τα ενδιαφέροντά του με βάση τα όσα λένε τα ΜΜΕ ότι κάτι είναι για «αγόρι» ή για «κορίτσι» . Διδάσκουμε ότι τα ρούχα, τα χρώματα και οι δραστηριότητες δεν σχετίζονται με το φύλο.” 
Δες και αυτό!