Με συλλογή υπογραφών η Μητρόπολη Κομοτηνής θα σώσει τον “γάμο” και την “οικογένεια”

04/11/2016

Συλλογή υπογραφών για την προάσπιση της οικογένειας ως σχέση μεταξύ ετερόφυλων ζευγαριών διοργανώνει η Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, “κατόπιν σχετικής αποφάσεως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος”. Η συλλογή υπογραφών μάλιστα θα διαρκέσει ως τις 10 Δεκεμβρίου, έχοντας ως στόχο να αντισταθεί στα νομοθετήμάτα που αποσκοπούν να επαναπροσδιορίσουν της έννοιες «γάμος» και «οικογένεια».

Ολόκληρο το Δελτίο Τύπου της Μητρόπολης

Η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, κατόπιν σχετικής αποφάσεως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, καλεί τον πιστό λαό της περιοχής μας να υποστηρίξει την Πρωτοβουλία Ευρωπαίων Πολιτών «Μαμά, Μπαμπάς και Παιδιά» (Mum, Dad & Kids), την οποία στην Ελλάδα στηρίζει η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (Α.Σ.Π.Ε.).

Η Πρωτοβουλία Ευρωπαίων Πολιτών «Μαμά, Μπαμπάς και Παιδιά», που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποβλέπει στη συλλογή υπογραφών, προκειμένου να θεσμοθετηθεί Κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα είναι εφαρμοστέος και θα καθορίζει ότι:
α. Γάμος είναι μία μόνιμη και πιστή ένωση Άνδρα και Γυναίκας με σκοπό την ίδρυση οικογένειας,
β. Οικογένεια είναι ένας Πατέρας, μία Μητέρα και τα παιδιά τους, και
γ. Οικογενειακή Σχέση είναι η έννομη σχέση μεταξύ δύο ετερόφυλων συζύγων μεταξύ γονέως και παιδιού.

Η πρωτοβουλία αυτή λαμβάνεται εν όψει νομοθετημάτων που αποσκοπούν να επαναπροσδιορίσουν της έννοιες «γάμος» και «οικογένεια». Οι διοργανωτές της θεωρούν πως ο επαναπροσδιορισμός των θεσμών του Γάμου και της Οικογένειας μπορεί να διευρύνει το πεδίο εφαρμογής τους και σε μη ετερόφυλες σχέσεις, αποδυναμώνοντας με αυτό τον τρόπο τους ίδιους τους θεσμούς, ώστε να μην μπορούν πλέον με σαφήνεια να εφαρμόζονται μέτρα στήριξης και προστασίας της οικογένειας και του γάμου.

Η συλλογή των υπογραφών θα διαρκέσει μέχρι τις 10/12/2016. Οι χειρόγραφες υπογραφές θα κατατεθούν στην Ιερά Μητρόπολη μέσω των Ενοριών της πόλεως.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!