Με ακροδεξιά συνθήματα πραγματοποιήθηκε η ομοφοβική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

08/07/2024
από
Μια εβδομάδα μετά το EuroPride πραγματοποιήθηκε η ομοφοβική διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη, με ελληνικές σημαίες, θρησκευτικές εικόνες και ακροδεξιά συνθήματα.

Η εκδήλωση με το όνομα «Family Pride» έγινε μετά από πρωτοβουλία μελών της διαδικτυακής ομάδας «Ελληνίδες Μάνες» και ήταν «αφιερωμένη στην ελληνική οικογένεια που αποτελείται από τον άνδρα, τη γυναίκα και τα παιδιά».

Κατά τη διάρκεια της έντονα ομοφοβικής πορείας, ακούστηκαν ακροδεξιά συνθήματα, όπως «Ορθοδοξία ή Θάνατος», ενώ παράλληλα κι άλλα λοατκιφοβικά, όπως «Κάτω η χούντα των ΛΟΑΤΚΙ».

Δημοσιευμένες εικόνες δείχνουν τον κόσμο να κρατάει ελληνικές σημαίες, πανό και θρησκευτικές εικόνες. Θλιβερή και ανησυχητική, όμως, είναι η παρουσία μικρών σε ηλικία παιδιών, τα οποία αναγκάστηκαν να συμμετάσχουν σε μια συγκέντρωση γεμάτη μίσος και να κατηχούνται σε αυτό.

Την ίδια στιγμή, μια ακόμη φασιστική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στα Χανιά μια μέρα μετά τη δεύτερη αυτοοργανωμένη Πορεία Ορατότητας. Στη συγκέντρωση ακούστηκαν επίσης ρατσιστικά και ακροδεξιά συνθήματα, όπως το «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών», «Ζήτω η οικογένεια ζήτω και η πατρίς, να ζήσει η Ελλάδα να ζήσουμε κι εμείς» και «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», δείχνοντας με τον πιο εμφανή τρόπο τη φύση της εκδήλωσης.

Στην Αθήνα, η ΕΛ.ΑΣ. απαγόρευσε την ομοφοβική διαδήλωση, καθώς και τις αντί-διαδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για την ίδια ημερομηνία, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωσή της, υπήρχε «σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή, της κυκλοφορίας οχημάτων, πεζών και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων της περιοχής».

Οι φασιστικές αυτές εκδηλώσεις αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά ότι το ομοφοβικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά» ταιριάζει σε αυτούς που το φωνάζουν, οι οποίοι εργαλειοποιούν τα ανήλικα παιδιά τους και τα «εκπαιδεύουν» να μισούν, δημιουργώντας ανύπαρκτους και ασαφείς εχθρούς.
Δες και αυτό!