Αναπληρώτρια δασκάλα σε σχολείο της Γιούτα έδωσε μία αγενή ομοφοβική απάντηση, σε παιδί πέμπτης δημοτικού, όταν εκείνο είπε ότι αισθάνεται ευγνώμων που έχει δύο μπαμπάδες.

Μαθήτριες πέμπτης δημοτικού ανέφεραν την ομοφοβική δασκάλα τους
Μαθήτριες πέμπτης δημοτικού ανέφεραν την ομοφοβική δασκάλα τους

Την Παρασκευή, η δασκάλα αυτή, που εργάζεται στο Δημοτικό Σχολείο του Deerfield στο Cedar Hills ρώτησε τις μαθήτριες και τους μαθητές της για ποια πράγματα αισθάνονται ευγνωμοσύνη, με αφορμή τις επερχόμενες διακοπές των Ευχαριστιών (Thanksgiving).

“Είμαι ευγνώμων που τελικά πρόκειται να τεκνοθετηθώ από τους δύο μπαμπάδες μου” 

απάντησε ένας από τους μικρούς μαθητές της, σύμφωνα με το The Salt Lake Tribune.

Ποια ήταν η αντίδραση της δασκάλας;

“Γιατί στην ευχή θα είσαι ευγνώμων γι ‘αυτό;” απάντησε η δασκάλα και ξεκίνησε μία δεκάλεπτη διάλεξη στην τάξη για το πώς “η ομοφυλοφιλία είναι λάθος” και για το ότι “δύο άντρες που ζουν μαζί είναι αμαρτία” . Στη συνέχεια είπε στο αγόρι:

“Αυτό δεν είναι κάτι για το οποίο μπορείς να αισθάνεσαι ευγνώμων.” 

Ευτυχώς, τρεις μαθήτριες έθεσαν το ζήτημα στον διευθυντή του σχολείου και η δασκάλα απολύθηκε, ενώ εξακολουθούσε να υποστηρίζει τη θέση της. “Προσπάθησε, επίσης, να κατηγορήσει τον γιο μας” , είπε ένας από τους μπαμπάδες του παιδιού, ο Λουάν βαν Άμστελ, “και του είπε ότι ήταν δικό του λάθος που εκείνη εκδιώχθηκε” .

Ο Άμστελ, επαγγελματίας χορευτής στο Dancing with the Stars, ευχαρίστησε τις τρεις μαθήτριες μέσω Twitter για την αναφορά του περιστατικού, καθώς και το σχολείο για την απομάκρυνση της ομοφοβικής δασκάλας.

“Είμαι υπερήφανος για τα τρία αυτά κορίτσια και για το σχολείο, για τον τρόπο που πήραν θέση για την οικογένειά μας ενάντια σ’ αυτό το μπούλινγκ” , έγραψε. “Είμαι πραγματικά αηδιασμένος, που το άτομο που έκανε το μπούλινγκ, σε αυτή την περίπτωση ήταν μία δασκάλα σε ένα δημόσιο σχολείο.” 

Ο γιος του Άμστελ, ο οποίος παραμένει ανώνυμος, λόγω του φόβου ανάκλησης της τεκνοθεσίας του, είπε στους μπαμπάδες του ότι δεν μίλησε, επειδή είχε ήδη δύο αποτυχημένες προσπάθειες τεκνοθεσίας και δεν ήθελε οι μπαμπάδες του να το ξανασκεφτούν και να τον διώξουν.

“Ήταν τόσο φοβισμένος ότι αυτό θα μπορούσε να μας κάνει να το ξανασκεφτούμε και ότι μπορεί να μην θέλουμε να τον τεκνοθετήσουμε” , δήλωσε ο Άμστελ, προσπαθώντας να κρατήσει τα δάκρυά του.

“Αυτό σίγουρα δεν πρόκειται να συμβεί. Αλλά αυτή η κατάσταση τον βλάπτει πραγματικά. Αυτό το άτομο μας έβλαψε πραγματικά.” 

Η αναπληρώτρια δασκάλα, της οποία τα στοιχεία, επίσης, δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, έχει απολυθεί από το σχολείο, ενώ η διοίκηση δηλώνει ότι «δεν πρόκειται ποτέ να ξαναδιδάξει» στο Deerfield.

Η τεκνοθεσία του αγοριού από το ζευγάρι έχει προγραμματιστεί να οριστικοποιηθεί στις 19 Δεκεμβρίου.