Για ένα περιστατικό που σημειώθηκε σε δημοτικό σχολείο στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου – Ν. Ιωνίας, μας ενημερώνει η εφημερίδα “Ταχυδρόμος”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ολόκληρη η τάξη και συγκεκριμένα η στ’ Δημοτικού Σχολείου παρέλαβε μάσκες χρώματος ροζ. Τα αγόρια αρνήθηκαν να τις βάλουν, τις άφησαν στο σακουλάκι και εξακολουθούν να πηγαίνουν σχολείο κάνοντας χρήση είτε της δικής τους υφασμάτινης μάσκας, είτε της αντίστοιχης μιας χρήσης.

Η παραλαβή των μασκών από κάθε σχολείο έγινε με κούτες σε κάθε μία από τις οποίες υπάρχει και διαφορετικό χρώμα. Όμως αντί να τις μοιράσουν, δόθηκε ενιαίο χρώμα σε κάθε τάξη.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρω πως το άτομο που υπογράφει το κείμενο που δημοσιεύτηκε στον Ταχυδρόμο, συμμερίζεται πλήρως την αντίδραση των παιδιών κάνοντας λόγο για “δυσάρεστη έκπληξη” για “αδικημένα αγόρια” αναφέροντας μάλιστα ότι το “ροζ είναι μια χαρά για τα κορίτσια”. 

Υ.Γ. Θα πρότεινα να βρεθεί κάποιος/α να μιλήσει στα παιδιά αυτά (αλλά και στο άτομο που υπογράφει το κείμενο) για να εξηγήσει πως “τα χρώματα δεν έχουν φύλο και ότι ο σεξισμός έχει πολλά πρόσωπα)”.

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected] Cu!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αν είναι να υποδουλώνουν τα χρώματα στις μάσκες τον ανδρισμό μας, τότε προτείνω σε όλους εμάς να φοράμε τις ροζ μάσκες. Κι ας έρθει να με κράξει κανένας μετά. Θα τον φάει το μαύρο σκοτάδι.

Comments are closed.