Μαραθώνιος Λονδίνου: Επιλογή non-binary για πρώτη φορά

15/09/2022
από
Μαραθώνιος Λονδίνου
Μαραθώνιος Λονδίνου

Η ομάδα διοργάνωσης του Μαραθωνίου του Λονδίνου έχει προσθέσει μια επιλογή non-binary στον δείκτη φύλου για τα άτομα που συμμετέχουν το 2023.

Η διοργάνση επιβεβαίωσε την Τετάρτη (14 Σεπτεμβρίου) ότι οι απλοί πολίτες που θα συμμετέχουν στον μαραθωνίο του 2023 θα έχουν την επιλογή τριών δεικτών φύλου – άρρεν, θήλυ και non-binary.

Δυστυχώς, οι επίλεκτες/οι δρομείς δε θα μπορούν να εγγραφούν ως non-binary. Αυτό συμβαίνει, γιατί στις διαγωνιστικές κατηγορίες λειτουργούν σύμφωνα με τους κανόνες του Παγκόσμιου Στίβου.

Η ομάδα διοργάνωσης δήλωσε ότι η αλλαγή εφαρμόστηκε μετά από μια εκτεταμένη περίοδο αναθεώρησης και διαβούλευσης από το London Marathon Events (LME), ως μέρος της υπόσχεσης να γίνει η διοργάνωση του επόμενου έτους ο «πιο ποικιλόμορφος, δίκαιος και χωρίς αποκλεισμούς μαραθώνιος μέχρι σήμερα».

Η τρανς φιλανθρωπική οργάνωση Mermaids επαίνεσε την απόφαση σε ένα tweet την Τετάρτη (14 Σεπτεμβρίου), λέγοντας: “Χρυσό μετάλλιο για τους διοργανωτές!”

Οι αιτήσεις για τον Μαραθώνιο του Λονδίνου 2023, που εξασφαλίζουν μια θέση στη γραμμή εκκίνησης, θα ανοίξουν την 1η Οκτωβρίου, μια ημέρα πριν από τη διεξαγωγή του αγώνα του 2022.

 «Μια εκδήλωση για όλες/ους/α»

Ο διευθυντής εκδηλώσεων του TCS London Marathon, Hugh Brasher, δήλωσε: «Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για τον Μαραθώνιο του TCS London καθώς συνεχίζουμε το ταξίδι μας για να κάνουμε την εκδήλωσή μας πραγματικά συμπεριληπτική».

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν, αλλά αλλαγές όπως αυτή αποδεικνύουν τη δέσμευσή μας να κάνουμε τον Μαραθώνιο του Λονδίνου TCS ένα γεγονός που είναι για όλους».

Επιπλέον, το τελευταίο τμήμα των 250 μέτρων του φετινού μαραθωνίου θα είναι αφιερωμένο σε αυτό που η LME έχει ονομάσει “Rainbow Row“. Αυτό θα περιλαμβάνει μέλη της κουήρ κοινότητας να επευφημούν τους συμμετέχοντες μόλις 5,6 μίλια πριν τον τερματισμό του αγώνα.
Δες και αυτό!