Μαλαισία: Διακόπτης για την άμεση παύση συναυλιών μετά το γκέι φιλί των «The 1975»

06/11/2023
από
Η Μαλαισία φέρεται να απαιτεί έναν «διακόπτη έκτακτης ανάγκης» για την άμεση διακοπή μιας συναυλίας, μετά από το φιλί που έδωσαν τα μέλη του βρετανικού συγκροτήματος The 1975, στο μουσικό φεστιβάλ της Μαλαισίας.

Το περιστατικό συνέβη στη σκηνή του Good Vibes Festival στην Κουάλα Λουμπούρ το καλοκαίρι. Ο Healy φίλησε τον μπασίστα Ross MacDonald σε μια στιγμή καταδίκης των αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ νόμων της Μαλαισίας. Είχε επίσης πει ότι παραλίγο να ακυρώσει την παράσταση λόγω των αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ πολιτικών της κυβέρνησης, αλλά αποφάσισε ότι δεν ήταν δίκαιο για τους fans, οι οποίοι δεν είχαν καμία σχέση με την κυβέρνησή τους.

«Είμαι γαμημένα έξαλλος», είπε. «Και αυτό δεν είναι δίκαιο για εσάς, επειδή δεν είστε εκπρόσωποι της κυβέρνησής σας. Γιατί είστε νέοι άνθρωποι και είμαι σίγουρος ότι πολλοί από εσάς είστε γκέι και προοδευτικοί».

Δήλωσε επίσης: «Δεν βλέπω το νόημα του να προσκαλείς το συγκρότημα σε μια χώρα και μετά να λες με ποιον μπορούμε να κάνουμε σεξ».

Η ομοφυλοφιλία είναι εκτός νόμου στο κατά πλειοψηφία μουσουλμανικό έθνος, όπου οι μουσουλμάνοι υπόκεινται σε πρόσθετες ποινές, έως και θανατική ποινή, σύμφωνα με τον νόμο της Σαρία.

Μετά το συμβάν, το υπόλοιπο φεστιβάλ ακυρώθηκε και έκτοτε απαγορεύτηκε στους The 1975 να ξαναπαίξουν στη Μαλαισία.

Τώρα, σύμφωνα με τη South China Post, η κυβέρνηση της Μαλαισίας ζητά από τους διοργανωτές συναυλιών να τοποθετούν έναν διακόπτη που θα μπορεί να διακόψει αμέσως το ηλεκτρικό ρεύμα σε περίπτωση, όπως περιέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Επικοινωνιών και Ψηφιακής Πολιτικής Teo Nie Ching, «οποιουδήποτε ανεπιθύμητου περιστατικού».

Ο Teo πρόσθεσε ότι η αστυνομία θα διεξάγει πλέον ελέγχους ιστορικού για καλλιτέχνες από άλλες χώρες πριν προγραμματίσει παραστάσεις στη Μαλαισία. Είπε επίσης, ότι η Puspal, η επιτροπή παραστάσεων και κινηματογράφησης διεθνών καλλιτεχνών, θα παρακολουθεί στο εξής τις ζωντανές παραστάσεις.

«Κατά τη διάρκεια μιας παράστασης, διασφαλίζουμε ότι τα [αρμόδια μέρη], όπως το Τμήμα Μετανάστευσης, το Puspal, η αστυνομία και οι τοπικές αρχές, βρίσκονται στον χώρο διεξαγωγής», δήλωσε ο Teo.




Δες και αυτό!