Μαίρη Συνατσάκη: “Το παιδί μου είναι βιολογικά κορίτσι”

0
705
Η Μαίρη Συνατσάκη δημοσίευσε ένα βίντεο στο YouTube και μεταξύ άλλων μίλησε και για ζητήματα ταυτότητας φύλου μετά από ερώτηση που αφορούσε το γιατί η ίδια δηλώνει ότι το παιδί της είναι «βιολογικά κορίτσι».

Η ερώτηση προέκυψε λόγω μιας ανάρτησης που είχε κάνει η Μαίρη Συνατσάκη για την Ημέρα της Γυναίκας, και συγκεκριμένα εξαιτίας ενός διαλόγου που είχε με την Γωγώ Δελογιάννη. Έτσι, η Μαίρη Συνατσάκη εξηγεί γιατί τότε είχε αναφέρει ότι το παιδί της είναι «βιολογικά κορίτσι»

Με αφορμή, λοιπόν, μια ερώτηση σχετικά με το αν η ίδια θεωρεί φυσιολογικό που μιλάει με αυτόν τον τρόπο για το παιδί της, η Μαίρη απάντησε: «Θέλω να πω ότι μου φαίνεται τελείως λογικό και φυσιολογικό να εκφράζομαι με αυτόν τον τρόπο, γιατί αν με ξέρετε και με ακολουθείτε, είμαι ένας άνθρωπος που πρεσβεύει κάποια πράγματα». Συνέχισε λέγοντας ότι δεν τα πιστεύει μόνο όταν αφορούν άλλα άτομα και ότι τώρα που έγινε μαμά δεν ισχύουν για εκείνη. «Είναι πράγματα που πιστεύω βαθιά στην ψυχή μου», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, εξήγησε ότι δεν της φαίνεται καθόλου περίεργο καθώς αυτή είναι η αλήθεια, «είναι βιολογικά κορίτσι, το παιδί». «Τα θέματα όμως κοινωνικού φύλου προκύπτουν αργότερα στη ζωή, όχι πολύ αργότερα, δηλαδή οι άνθρωποι αποκτούν αίσθηση για αυτό το κομμάτι κι από 4 χρονών», δήλωσε.

«Αν το κοινωνικό της φύλο είναι διαφορετικό από το βιολογικό, ποια είμαι εγώ να πω το οτιδήποτε;», τόνισε. «Δεν είμαι ανοιχτή σε όλους τους ανθρώπους, στις ταυτότητες τους, επειδή δεν με αφορούν. Πολύ περισσότερο στο δικό μου το παιδί θέλω να υπάρξει αυτή η ελευθερία και δεν θέλω προοικονομίσω τίποτα», είπε.

Δεν παρέλειψε να εξηγήσει ότι «τα παιδιά δεν μπερδεύονται» από αυτήν τη στάση. Συγκεκριμένα είπε: «Και μην αγχώνεστε, τα παιδιά δεν μπερδεύονται από την πολλή ελευθερία και αποδοχή. Αλλιώς δημιουργούνται τα προβλήματα, γιατί άκουσα έτσι και διάφορους να το κοροϊδεύουν στο Twitter».

Δείτε ολόκληρο το βίντεο παρακάτω (το σχετικό απόσπασμα θα το δείτε στο 15ο λεπτό):

Οι δηλώσεις αυτές σχολιάστηκαν στην εκπομπή Super Katerina, όπου από ό,τι φαίνεται δεν έγινε κατανοητό το περιεχόμενο τους. Κατά τη διάρκεια του σχολιασμού, ακούστηκε ότι «το παρακάνουμε» ή ότι «πολλά ποσοστά ανθρώπων αποφασίζουν ότι είναι γκέι, αλλά δεν απαρνιούνται το φύλο τους» (;).

Αν δείτε την εκπομπή θα καταλάβετε ότι δεν υπήρξε καμία επαφή με τα λόγια της Μαίρης Συνατσάκη, παρά κυρίως μια σύγχυση της ταυτότητας φύλου με τη σεξουαλική ταυτότητα. Μόνο μία εκ των παρουσιαστών τόνισε ότι δεν πρέπει να συγχέονται αυτά τα δύο. Το αποκορύφωμα βέβαια ήταν η δήλωση του κ. Μικρούτσικου, ο οποίος είπε ότι θα καταλήξουμε σε ένα τρίτο φύλο, το οποίο είναι το άφυλο.

Ωστόσο, το συμπέρασμα βλέποντας το βίντεο είναι ότι ευτυχώς υπάρχουν και κάποιοι γονείς που προσπαθούν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με ελευθερία, συμπεριληπτικότητα, και ανιδιοτελή αγάπη.