Μια ομάδα βόλεϊ κοριτσιών αποκλείστηκε από τα αποδυτήρια της, αφού εκφόβισε και παρενόχλησε την τρανς συμπαίκτριά τους. Έχει μπει λουκέτο σε ένα από τα αποδυτήρια του γυμνασίου Randolph Union, ενώ οι υπεύθυνοι του σχολείου ερευνούν το περιστατικό.

Μια τρανς αθλήτρια στην ομάδα βόλεϊ, η οποία δεν κατονομάζεται, φέρεται να παρενοχλήθηκε από τις συμπαίκτριές της.

Ο τοπικός σταθμός ειδήσεων WCAX-TV ανέφερε μονόπλευρα και λανθασμένα τη διαμάχη, παίρνοντας συνέντευξη από ένα κορίτσι, που ισχυρίστηκε ότι η τρανς αθλήτρια έκανε «ακατάλληλα σχόλια» ενώ άλλα κορίτσια άλλαζαν για την προπόνηση. Συνέχισε, λέγοντας ότι η τρανς αθλήτρια δεν πρέπει να μπαίνει σε αποδυτήρια κοριτσιών και ισχυρίστηκε ότι άλλες συμπαίκτριες και γονείς συμμερίστηκαν τις ανησυχίες της.

Η μαθήτρια είπε ακόμη στο WCAX: «Η μαμά μου θέλει να κάνω αυτήν τη συνέντευξη για να προσπαθήσω να φέρω μια αλλαγή. Δε θα έπρεπε να με κατηγορούν για παρενόχληση ή εκφοβισμό. Πρέπει να απορριφθούν όλες οι κατηγορίες.»

Στο ρεπορτάζ, το WCAX ανέφερε ένα σημείωμα του Οργανισμού Εκπαίδευσης του Βερμόντ, το οποίο αναφέρει, ότι οι τρανς μαθήτριες/τές δεν πρέπει να αναγκάζονται να χρησιμοποιούν αποδυτήρια, ή τουαλέτες, που έρχονται σε σύγκρουση με την ταυτότητα φύλου τους.

«Ποτέ δεν ένιωσε πραγματικά ανεπιθύμητη»

Σύμφωνα με τη μητέρα, η κόρη της άλλαζε στα αποδυτήρια πριν από την προπόνηση του βόλεϊ, όταν τρεις συμπαίκτριές της άρχισαν να της φωνάζουν να βγει έξω, και να σταματήσει να τις κοιτάζει.

Δήλωσε, ακόμη, στο Seven Days, ότι τα επιθετικά σχόλια της προκάλεσαν έκπληξη, καθώς «δεν ένιωσε ποτέ πραγματικά ανεπιθύμητη, ή ότι δεν ανήκει στην ομάδα του σχολείου της.» 

Μετά την αντιπαράθεση, η κόρη της επέλεξε να αλλάξει σε έναν πάγκο στο μπάνιο. Η μητέρα ισχυρίζεται ότι η κόρη της δεν ήταν σίγουρη, αν έπρεπε να φορέσει τη φανέλα της ομάδας της, έτσι έβγαλε πάλι λλίγο το κεφάλι της στη γωνία, για να δει τι φοράνε οι συμπαίκτριές της, και διαπίστωσε ότι άρχισαν να της φωνάζουν ξανά.

Η προπονήτρια βόλεϊ άκουσε τις φωνές και είπε στην τρανς μαθήτρια, ότι σχεδίαζε να αναφέρει το περιστατικό στη διοίκηση του σχολείου.

Δύο μέρες αργότερα, ένας διαχειριστής κάλεσε τη μητέρα, για να επιβεβαιώσει, ότι τρία άτομα ανέφεραν ότι η κόρη της είχε δεχτεί εκφοβισμό και παρενόχληση. Αυτό ξεκίνησε την έρευνα, που σημαίνει ότι η ομάδα δε μπορούσε να μείνει χωρίς επίβλεψη στα αποδυτήρια.

Ο Έφορος Μίλινγκτον είπε ότι τα αποδυτήρια έκλεισαν «για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητριών κατά τη διάρκεια της έρευνας και το κλείσιμο ισχύει εξίσου για ολόκληρη την ομάδα».

Η σχολική περιφέρεια αναγκάστηκε, επίσης, να απενεργοποιήσει τον ιστότοπό της μετά από παραβίαση, που πλημμύρισε με «ρητορική μίσους, σύμβολα, και φωτογραφίες που στοχεύουν διεμφυλικά άτομα», είπε η επιστάτης της Orange Southwest, Layne Millington.

Η μητέρα του κοριτσιού έγραψε ένα email στον Roger Garrity, διευθυντή του WCAX, λέγοντας ότι το ρεπορτάζ ήταν «επιθετικό, ανακριβές, μονόπλευρο και απλώς εντελώς άσχημο».

Ο Garrity ζήτησε συγγνώμη για την αγωνία που προκαλούσε στη μητέρα και την κόρη της. Η τρανς μαθήτρια έγραψε, επίσης, στον Garrity για να πει, ότι όσα γράφτηκαν για εκείνη δεν ήταν αληθινά.

Η ίδια έγραψε σε ένα email που κοινοποιήθηκε στο Seven Days: “Είμαι εδώ για να σας ενημερώσω ότι όσα γράφτηκαν για μένα δεν είναι αληθινά, δεν είχα κάνει ποτέ ακατάλληλα σχόλια στα αποδυτήρια των κοριτσιών ούτε έξω από αυτό. Αυτό είναι ψέμα.”

«Οι ειδήσεις έχουν σκοπό να ενημερώσουν, αλλά το μόνο που κάνατε είναι να επιτρέψετε ψέματα που όχι μόνο πλήγωσαν εμένα, αλλά πλήγωσαν τη διεμφυλική νεολαία που βρίσκεται στο Ράντολφ και στο Βερμόντ».