Ο τρανς έφηβος, Ellis Murphy-Richards, είπε στον σύμβουλο ψυχικής υγείας του ότι είχε αυτοκτονικές σκέψεις, λίγες ώρες πριν προβεί στη μοιραία πράξη.

Ο Murphy-Richards είχε πάρει βοήθεια από το North East London NHS Foundation Trust (NELFT), υπό την Υπηρεσία Παιδικής και Εφηβικής Ψυχικής Υγείας (CAMHS) πριν από το θάνατό του, σύμφωνα με έρευνα που αναφέρθηκε στο Maidstone.

Λονδίνο, τρανς έφηβος, Ellis Murphy-Richards
Ellis Murphy-Richards

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2020, ο Ellis Murphy-Richards είπε στον σύμβουλο ψυχικής υγείας του στο Κέντρο Παιδιών του Seashell, ότι είχε επιχειρήσει να προχωρήσει σε αυτοκτονία το προηγούμενο βράδυ και ότι συνέχισε να βιώνει αυτοκτονικές σκέψεις.

Η υπηρεσία ανέφερε στην οικογένειά του ότι ο έφηβος -ο οποίος ήταν μόλις 15 ετών τη στιγμή του θανάτου του- πρέπει να μεταφερθεί στα επείγοντα.

Η γιαγιά του, Sharon Murphy, που τον συνόδευσε στο ραντεβού, συμφώνησε να τον οδηγήσει στα επείγοντα και να φτιάξουν ένα πλάνο μαζί με τον σύμβουλο -ωστόσο, ο Murphy-Richards είπε ότι δεν ήθελε να πάει.

Περίπου στις 4 μ.μ., ο Murphy-Richards αρνήθηκε να μπει στο οικογενειακό αυτοκίνητο για να πάει στο νοσοκομείο και έφυγε. Η γιαγιά και ο σύμβουλο άρχισαν να τον αναζητούν.

Λίγο αργότερα, ο σύμβουλος κάλεσε την αστυνομία του Κεντ και ανέφερε ότι το αγόρι είχε φύγει από το κέντρο ψυχικής υγείας. Στις 4:45 μ.μ., η αστυνομία ανακάλυψε ότι ένας νεαρός είχε χτυπηθεί από ένα διερχόμενο τρένο. Αργότερα, ήταν ο Murphy-Richards που αναγνωρίστηκε ως ο νεαρός αυτός.

Ο Murphy-Richards βρισκόταν σε θεραπεία υπηρεσιών ψυχικής υγείας από τα τέλη του 2018. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει αρκετές φορές και είχε νοσηλευτεί μετά από περιπτώσεις αυτοτραυματισμού.

Λίγους μήνες πριν από το θάνατό του, η οικογένεια του Murphy-Richards εξέφρασε ανησυχία για την ποιότητα της φροντίδας που λάμβανε από τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Εκπροσωπώντας το Maidstone, η Caroline Allen είπε ότι οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας είχαν λάβει τα κατάλληλα μέτρα για τη φροντίδα του Murphy-Richards, σύμφωνα με το BBC News.

Ωστόσο, η δικηγόρος Rachel Barrett – που εκπροσωπεί την οικογένεια του αγοριού – είπε ότι «εκτιμήθηκε ότι διατρέχει τέτοιο κίνδυνο που έπρεπε να μεταφερθεί αμέσως στα επείγοντα.»  Η Barrett είπε ακόμη ότι ο σύμβουλος είχε καθήκον να λάβει «λογικά μέτρα» αφού έμαθε για τον αυτοκτονικό ιδεασμό του.

Η γιαγιά του εφήβου, Sharon Murphy, είπε ότι ήταν «εξαιρετικά έξυπνο» παιδί και μίλησε για την αγάπη του για το TikTok.

Η μητέρα του Natasha Murphy: «Στην πλειοψηφία του χρόνου του ο Ellis ήταν πολύ χαρούμενος άνθρωπος, αλλά δυστυχώς είχε και παρορμητικές συμπεριφορές.»

Η μητέρα του Murphy-Richards ζήτησε από το TikTok να συμμετάσχει στην έρευνα, εκφράζοντας ανησυχία ότι αλγόριθμοι και δυνητικά επιβλαβές περιεχόμενο στην πλατφόρμα θα μπορούσαν να έχουν αντίκτυπο στην ψυχική υγεία του γιου της.

Ωστόσο, ο ιατροδικαστής αποφάσισε να μη συμπεριλάβει την πλατφόρμα κοινωνικών μέσων σε ακρόαση πριν από την έρευνα τον Ιανουάριο.


  • Γραμμή 1018 (24ωρη) για την αυτοκτονικότητα
  • ΛΟΑΤΚΙ Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης 11528 (τη στιγμή που γράφεται το άρθρο είναι εκτός λειτουργίας. Παρακολουθείτε τις εξελίξεις για την επαναλειτουργία της εδώ)
  • Γραμμή 10306 για τον κορονοϊό
  • Γραμμή 1135 του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (24ωρη)
  • Γραμμή 1595 για ζητήματα αστεγίας
  • Γραμμή 15900 (24ωρη) για την έμφυλη βία