Λονδίνο: Το Pride ετοιμάζει την καμπάνια του για την υποστήριξη της τρανς κοινότητας

0
49
Το Pride του Λονδίνου αφιερώνει τη φετινή καμπάνια του στην υποστήριξη της τρανς κοινότητας, εν μέσω μιας όλο και πιο εχθρικής αντιμετώπισης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με το PinkNews, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν την καμπάνια του 2023 με τίτλο «Ποτέ μην πορεύεσαι μόνο: Υποστήριξη της Τρανς Συμμαχίας», την Παρασκευή (26 Μαΐου) στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να σταματήσουν οι διακρίσεις κατά των τρανς ατόμων.

Η εκστρατεία που διοργανώνεται από πυλώνες της τρανς κοινότητας του Λονδίνου επιδιώκει να συμβάλει στην «ανάδειξη της σημασίας, της ζωτικότητας και του ακλόνητου πνεύματος των τρανς και non-binary ατόμων».

«Η νέα καμπάνια θα προσπαθήσει να δείξει ότι δεν πρόκειται για μια προβληματική, περιθωριοποιημένη κοινότητα, αλλά για μια χαρούμενη κοινότητα λαμπρών, πολύπλευρων ατόμων που έχουν την πλήρη υποστήριξη του Pride του Λονδίνου», αναφέρεται.

Το «Ποτέ μην πορεύεσαι μόνο» (Never March Alone) θα περιλαμβάνει μια σειρά από βίντεο και φωτογραφικά πορτρέτα μελών της τρανς κοινότητας, καθώς και ΛΟΑΤΚΙ+ συμμάχων, για να αναδείξει το εύρος των διαφορετικών ταυτοτήτων σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Θα ξεκινήσει παράλληλα με την έναρξη του Pride στο Λονδίνο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου.

LGBTQ+ activists waving a trans flag and a Pride flag.

«Το Λονδίνο είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο ως φάρος ενσωμάτωσης και ποικιλομορφίας», δήλωσε ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan σε δήλωση που δόθηκε στο PinkNews.

«Η υπερηφάνεια είναι μέρος του λόγου. Η πορεία αλληλεγγύης και εορτασμού έχει βοηθήσει στην αλλαγή της κοινωνίας μας και χαίρομαι που η φετινή εκστρατεία θα είναι προς υποστήριξη της τρανς και non-binary κοινότητας της πρωτεύουσας».

Το Pride του Λονδίνου σημείωσε ότι η αποστολή της καμπάνιας αποτελεί αντίδραση στην αυξανόμενη αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ ρητορική που κυκλοφορεί τα τελευταία χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο, ειδικά προς τα τρανς άτομα.

Όχι μόνο το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα έχει σηματοδοτήσει πολλές φορές την αντί-τρανς στάση του, αλλά και θεσμοί σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν κάνει τα πράγματα σημαντικά χειρότερα για την κοινότητα.

Οι στατιστικές δείχνουν ότι τα εγκλήματα μίσους κατά των τρανς ατόμων αυξήθηκαν κατά 56% τον τελευταίο χρόνο – μια αύξηση που αρκετές ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν κατηγορήσει ότι οφείλεται σε ένα μείγμα αντί-τρανς ρητορικής στα ΜΜΕ αλλά και στην αντίστοιχη πολιτική από τα δεξιά θεσμικά όργανα.

Επιπλέον, μια πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ εξέφρασε «βαθιές ανησυχίες» σχετικά με την αντιμετώπιση των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο υπό τη συγκεκριμένη κυβέρνηση.

Ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας Victor Madrigal-Borloz δήλωσε ότι η καταχρηστική ρητορική από πολιτικούς, μέσα ενημέρωσης και κοινωνικούς σχολιαστές έχει ως αποτέλεσμα η ρητορική μίσους κατά περιθωριοποιημένων ομάδων στο Ηνωμένο Βασίλειο να έχει αυξηθεί σημαντικά.

«Δεν είστε μόνα»

Ο διευθύνων σύμβουλος του Pride του Λονδίνου Christopher Joell-Deshields δήλωσε ότι το ετήσιο Pride είναι μια ευκαιρία να επισημανθούν αυτές οι αδικίες, λέγοντας ότι είναι «κάτι πολύ περισσότερο από μια γιορτή της ζωντανής μας κοινότητας».

«Είναι μια ισχυρή συγκέντρωση που προάγει την ενότητα και την υποστήριξη», συνέχισε. «Εν μέσω των συνεχιζόμενων αντιξοοτήτων που αντιμετωπίζει η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα παγκοσμίως, θέλουμε κάθε τρανς και non-binary άτομο να νιώσει την ακλόνητη αλληλεγγύη που προσφέρουμε».

«Δεν είστε μόνα – είμαστε μαζί σας».