Λονδίνο: Λεσβιακή ομάδα αντικαθιστά διαφημίσεις με κουήρ ιστορίες της Παλαιστίνης

01/11/2023
από
Μια ακτιβιστική λεσβιακή ομάδα αντικατέστησε διαφημίσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε όλο το Λονδίνο, με ιστορίες ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στην Παλαιστίνη.

Το Dyke Project, μια ομάδα τρανς, cis και non-binary λεσβιών και κουήρ ατόμων, έβαλε στόχο να διαδώσει τη φωνή της μέσα από το δίκτυο μεταφορών του Λονδίνου, ως μια έκκληση για τον τερματισμό του πολέμου στην Παλαιστίνη.

Αφίσες με συγκινητικές ιστορίες που βρίσκονται στο Queering the Map, τοποθετήθηκαν σε γραμμές μετρό του Λονδίνου. Ο συγκεκριμένος χάρτης παρουσιάζει κουήρ εμπειρίες, δημιουργώντας έτσι ένα αίσθημα κοινότητας. Οι αφίσες συνοδεύονται από ένα μήνυμα αλληλεγγύης γραμμένο από το Dyke Project.

Μια ιστορία γράφει: «Πάντα φανταζόμουν εσένα και εμένα να καθόμαστε στον ήλιο, χέρι-χέρι, επιτέλους ελεύθεροι.

«Μιλούσαμε για όλα τα μέρη που θα πηγαίναμε αν μπορούσαμε. Όμως εσύ έχεις φύγει τώρα. Αν ήξερα ότι οι βόμβες που έπεφταν βροχή πάνω μας, θα σε έπαιρναν από μένα, θα το έλεγα σε όλο τον κόσμο.

«Σε λάτρευα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Λυπάμαι, ήμουν δειλός».

A poster put up on the London Underground by the Dyke Project

One of the Dyke Project's replaced adverts.

«Κανένα μας δεν είναι ελεύθερο μέχρι να είμαστε όλα ελεύθερα».

Το Jess Elliott, από το Dyke Project, δήλωσε ότι η διαφήμιση έχει ως στόχο «να υπενθυμίσει στην κοινότητά μας ότι κανένα μας δεν είναι ελεύθερο μέχρι να είμαστε όλα ελεύθερα, και δεν θα αφήσουμε τον αγώνα μας να εργαλειοποιηθεί για να αποσπάσει την προσοχή από τη βίαιη γενοκτονία των άλλων».

Οι αφίσες, οι οποίες τοποθετήθηκαν κοντά στα κουήρ στέκια Dalston Superstore, Zodiac και The Glory Pub, καθώς και στη Λέσχη Εργαζομένων του Bethnal Green, θα παραμείνουν εκτεθειμένες για τις επόμενες ημέρες.

Το Dyke Project και περισσότερες από 520 άλλες ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις, μαζί με ανθρώπους από όλο τον κόσμο, υπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή «σε αλληλεγγύη με το παλαιστινιακό απελευθερωτικό κίνημα», καλώντας όλες τις κυβερνήσεις «να απαιτήσουν άμεση κατάπαυση του πυρός και να αποκαταστήσουν τη βοήθεια στη Γάζα μέσω κάθε δυνατής οδού» και «να τερματιστεί η κατοχή της Παλαιστίνης».

Το Dyke Project δημιουργήθηκε με σκοπό να αντιταχθεί στα αφηγήματα που θέλουν τα τρανς άτομα και τις λεσβίες αντιμέτωπα μεταξύ τους.
Δες και αυτό!