Λονδίνο: Εμβληματικό γκέι μπαρ κλείνει μετά από αύξηση των επιθέσεων

442
Ένα θρυλικό γκέι κλαμπ του Λονδίνου πρόκειται να κλείσει τις πόρτες του τον Δεκέμβριο, καθώς σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, παρατηρούνται αυξημένες επιθέσεις σε προσωπικό και πελάτες.

Το G-A-Y Late στο Goslett Yard θα κλείσει στις 10 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο ιδιοκτήτης Jeremy Joseph στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με μια συγκινητική ανάρτηση.

Ο Joseph, στον οποίο ανήκουν επίσης τα Heaven και G-A-Y, δήλωσε ότι έλαβε την απόφαση με «μεγάλη θλίψη» και κατανοεί ότι η είδηση θα αποτελέσει «σοκ» για τους πιστούς πελάτες.

Στη σχετική ανάρτηση ο ιδιοκτήτης ανέφερε μια σειρά από λόγους για την απόφαση αυτή, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των επιθέσεων σε πελάτες και προσωπικό που φεύγουν από τον χώρο αργά. Ένας ακόμα λόγος είναι και τα οικοδομικά έργα που γίνονται στην περιοχή και δημιουργούν προβλήματα ασφαλείας, καθώς η είσοδος του μπαρ, η έξοδος κινδύνου μπλοκαρίστηκαν.

«Ως αποτέλεσμα του ότι μερικές φορές είναι ο μόνος χώρος που είναι ανοιχτός αργά τη νύχτα στη γύρω περιοχή, έχει οδηγήσει σε επιθέσεις σε πελάτες και προσωπικό κατά τη διαδρομή τους προς και από το χώρο», έγραψε ο Joseph.

«Παρά τις τόσες πολλές προσπάθειες να επισκεφθεί η αστυνομία το G-A-Y Late και να το υποστηρίξει, δεν υπάρχουν τακτικοί έλεγχοι στο χώρο. Η αστυνομία είναι σοβαρά υποστελεχωμένη, το γεγονός είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετοί αστυνομικοί που προστατεύουν το Westminster & όταν είσαι ένας αυτόνομος χώρος είναι αδύνατο να εγγυηθείς την ασφάλεια των πελατών και του προσωπικού μόλις φύγουν από τις εγκαταστάσεις».

«Η εγκληματικότητα εξακολουθεί να είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για τους ΛΟΑΤ χώρους, αλλά είναι ακόμη πιο δύσκολο όταν έχεις έναν χώρο χωρίς να υπάρχουν άλλοι κοντινοί», πρόσθεσε.

Ο Joseph συνέχισε λέγοντας ότι έκανε «ό,τι μπορούσα για να προσπαθήσω να παλέψω και να διατηρήσω το G-A-Y Late», αλλά αυτός ο αγώνας είχε ως κόστος την ψυχική του υγεία.

Παρά τα θλιβερά νέα, ο Joseph επιβεβαίωσε ότι κανένα μέλος του προσωπικού δεν θα χάσει τη δουλειά του ως αποτέλεσμα του κλεισίματος και αντίθετα θα μετακινηθεί σε νέες θέσεις στο G-A-Y και στο Heaven.

Πολλά έσπευσαν να δηλώσουν τη θλίψη τους για την απώλεια του χώρου, με τον συγγραφέα Nick Levine να κάνει λόγο για «τέλος εποχής», γράφοντας: «Είναι ουσιαστικά μια ΛΟΑΤΚΙ+ ιεροτελεστία να έχεις χορέψει στο βάθρο του G-A-Y Late με το Starships τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου».

Η Night Time Industries Association, ο εμπορικός οργανισμός της νυχτερινής βιομηχανίας, χαρακτήρισε το κλείσιμο «πραγματική απώλεια για τη βιομηχανία».