Το Βιβλιοπωλείο Πολύχρωμος Πλανήτης μάς προσκαλεί την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 20.00 στο πλαίσιο των λογοτεχνικών βραδιών του σε μία παρουσίαση – συζήτηση για το βιβλίο των Δημήτρη Αστερίου και Απόστολου Θηβαίου: Ματωμένα Πορτρέτα.

Με αφορμή το βιβλίο  μία παρουσίαση – συζήτηση για την αστυνομική αυθαιρεσία και τη βία, τον ρατσισμό και την έμφυλη βία. Στην εκδήλωση θα παρευρίσκονται και θα μιλήσουν οι:

Γιάννης Μάγγος, πατέρας του Βασίλη Μάγγου
Ελένη Κρεμαστιώτη, μητέρα της Ερατούς, θύματος γυναικοκτονίας
Άννα Απέργη, Πρόεδρος του ΣΥΔ, μέλος της ΕΕΔΑ
Χάικ Κασαρντζιάν, σκηνοθέτης
και οι συντελεστές του βιβλίου: Δημήτρης Αστερίου και Απόστολος Θηβαίος

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Σχετικά με το βιβλίο

Τα «Ματωμένα Πορτρέτα» είναι προσωπογραφίες ανθρώπων που έδωσαν μάχη, βασανίστηκαν ή έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του φύλου, της καταγωγής, της ιδεολογίας ή της σεξουαλικής τους ταυτότητας και αποτελούν την άμεση αντίδραση του ζωγράφου Δημήτρη Αστερίου στη ρατσιστική βία και τον φασισμό που κατακλύζουν καθημερινά τη ζωή μας.

Παύλος Φύσσας, Ζακ Κωστόπουλος, Ελένη Τοπαλούδη, Κατερίνα Γκουλιώνη, Μιχάλης Καλτεζάς, Καρολάιν Κράουτς, Νίκος Τεμπονέρας, Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, Γαρυφαλλιά Ψαρράκου, Σαχζάτ Λουκμάν, Βασίλης Μάγγος, Ζωή Δαλακλίδου, Άλεξ Μεσχισβίλι, Βαγγέλης Γιακουμάκης, Τζορτζ Φλόιντ, Κλοντιάν Ράσα, Ερατώ Μανωλακέλλη, Πναρ Γκιουλτεκίν, Νεκταρία Μαράκη, Νίκος Σαμπάνης, Άλκης Καμπανός και τόσοι/ες άλλοι/ες.

Σχέδια σε άσπρο-μαύρο με τη χαρακτηριστική κόκκινη «ματωμένη» πινελιά, σύμβολο της απώλειας, τα οποία επιχειρούν να μας ευαισθητοποιήσουν ώστε να κρατήσουμε όλοι ζωντανούς στη μνήμη μας αυτούς τους ανθρώπους, συναισθανόμενοι την ευθύνη μας να υπερασπιστούμε το δικαίωμα κάθε πολίτη να ζει και να εκφράζεται ελεύθερα […]

Πληροφορίες

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου (20:00), Βιβλιοπωλείο Πολύχρωμος Πλανήτης Αντωνιάδου 6, Αθήνα, έναντι πλαϊνής εισόδου ΑΣΟΕΕ, τηλ. 210.8826600