Λοατκιφοβικές επιθέσεις δέχεται το Stonewall Inn

19/06/2024
από
Περισσότερες από 150 Pride σημαίες βανδαλίστηκαν στο Stonewall Inn (Εθνικό Μνημείο Stonewall) στις ΗΠΑ, και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο ιστορικός τόπος γίνεται στόχος.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ο Στίβεν Λαβ Μενέντεζ, ο υπεύθυνος της έκθεσης, διαπίστωσε ότι η εγκατάσταση του μήνα Υπερηφάνειας είχε βανδαλιστεί στο πάρκο Κρίστοφερ, μέρος του Εθνικού Μνημείου Stonewall στη Νέα Υόρκη. Οι σημαίες είχαν τοποθετηθεί κατά τη διάρκεια μιας τελετής την 1η Ιουνίου.

Ο Μενέντεζ δήλωσε στο Gay City News ότι οι βάνδαλοι κατέστρεψαν τα τρία τέταρτα της επίδειξης με τις 250 σημαίες, ενώ πολλές έμειναν σπασμένες και πεταμένες στο έδαφος.

Ο Μενέντεζ, ο οποίος εργάστηκε για την επανατοποθέτηση των σημαιών, ενημέρωσε την αστυνομία και την Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου και για δεύτερη χρονιά ξεκίνησε έρευνα από την αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Ο γκέι δημοτικός σύμβουλος της Νέας Υόρκης Έρικ Μπότσερ δημοσίευσε εικόνες των σημαιών στο X/Twitter με τη λεζάντα: «Όποιος νομίζει ότι αυτό θα εκφοβίσει την κοινότητά μας, κάνει μεγάλο λάθος».

Ο δήμαρχος Έρικ Άνταμς καταδίκασε επίσης τον βανδαλισμό, γράφοντας στο X ότι «το μίσος δεν έχει θέση στην πόλη μας και τίποτα δεν θα το αλλάξει αυτό», προσθέτοντας: «Αγαπάμε τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και τη γιορτάζουμε κατά τη διάρκεια του Pride και όλο τον χρόνο. Θα έχουμε πάντα τα νώτα σας και θα φέρουμε ενώπιον της δικαιοσύνης όποιον βεβήλωσε το μνημείο Stonewall».

Πέρυσι, οι σημαίες υπερηφάνειας που κρέμονταν στον φράχτη του Εθνικού Μνημείου Stonewall βανδαλίστηκαν τρεις φορές κατά τη διάρκεια του μήνα του Pride, ενώ έγιναν αρκετές συλλήψεις.

Το Stonewall Inn και το πάρκο Κρίστοφερ απέκτησαν καθεστώς μνημείου το 2015 και αναγνωρίστηκαν ως Εθνικό Μνημείο ένα χρόνο αργότερα από τον τότε πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.
Δες και αυτό!