ΛΟΑΤΚΙ+ οργάνωση κύρηξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τα κουήρ άτομα στις ΗΠΑ

0
115
Η Εκστρατεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRC) για πρώτη φορά στην ιστορία της, κήρυξε εθνική «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το PinkNews, την Τρίτη (6 Ιουνίου), η HRC – η μεγαλύτερη ΛΟΑΤΚΙ+ πολιτική οργάνωση πολιτικής στις ΗΠΑ – προέβη στη δήλωσή της μετά από μια «πρωτοφανή και επικίνδυνη έξαρση των νομοθετικών επιθέσεων κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων που σαρώνουν φέτος σε διάφορες πολιτείες».

Η Kelley Robinson, πρόεδρος του ομίλου, δήλωσε: «Οι ΛΟΑΤΚΙ+ Αμερικανοί ζουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι πολλαπλασιαζόμενες απειλές που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια μέλη της κοινότητάς μας δεν είναι απλώς αντιληπτές, είναι πραγματικές, απτές και επικίνδυνες.

«Σε πολλές περιπτώσεις, οδηγούν σε βία κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, αναγκάζουν οικογένειες να ξεριζώσουν τη ζωή τους και να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους προς αναζήτηση ασφαλέστερων πολιτειών και πυροδοτούν ένα παλιρροϊκό κύμα αυξημένης ομοφοβίας και τρανσφοβίας που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του καθενός από εμάς».

Η Robinson δήλωσε ότι η HRC, η οποία ιδρύθηκε το 1980, θα συνεχίσει να εργάζεται για να διασφαλίσει ότι τα κουήρ άτομα θα εφοδιάζονται με πληροφορίες και πόρους που απαιτούνται για να διασφαλιστεί η ασφάλειά τους.

Στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσε η οργάνωση στην έκθεσή της «LGBTQ+ Americans Under Attack», αποκαλύπτουν ότι περισσότερα από 76 αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ νομοσχέδια έχουν υπογραφεί σε νόμο στις ΗΠΑ μόνο φέτος, περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά που έχει καταγραφεί.

Αναλυτικά στην έκθεση αναγνωρίζονται περισσότερα από 525 νομοσχέδια που έχουν εισαχθεί σε 41 πολιτείες των ΗΠΑ, με περισσότερα από 220 να στοχεύουν τα τρανς άτομα.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, υπάρχουν 21 πολιτείες που εφαρμόζουν απαγορεύσεις για τα τρανς άτομα στον αθλητισμό, επηρεάζοντας 90.100 από τους περίπου 300.100 τρανς νέους ηλικίας 13 έως 17 ετών στις ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, απαγορεύσεις για την τρανς υγειονομική περίθαλψη ισχύουν σε 20 πολιτείες, πράγμα που σημαίνει ότι το 30,9% του συνόλου των τρανς νέων της ίδιας ηλικίας δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη που σώζει ζωές, ενώ οι απαγορεύσεις για τις τουαλέτες σε εννέα πολιτείες έχουν αντίκτυπο σε 243.000 από τα περίπου 1,6 εκατομμύρια τρανς άτομα στις ΗΠΑ.

Αναφερόμενη στα νομοσχέδια κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων που σαρώνουν τη Φλόριντα, η Nadine Smith, διευθύνουσα σύμβουλος της Equality Florida, δήλωσε: «Είναι συγκλονιστικό να βλέπεις οικογένειες να ξεριζώνονται σε αναζήτηση πρόσβασης σε υγειονομική περίθαλψη και σε αίθουσες διδασκαλίας χωρίς αποκλεισμούς, απαλλαγμένες από απαγορεύσεις βιβλίων και λογοκρισία».

Η Smith πρόσθεσε ότι αυτή η «επίθεση κατά της ελευθερίας δεν περιορίζεται σε μια πολιτεία, αλλά διαπερνά ολόκληρη την Αμερική».

«Μαζική μετανάστευση» από τη Φλόριντα

Τον περασμένο μήνα, το HRC και η Equality Florida εξέδωσαν ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, λέγοντάς τους να «επανεξετάσουν» την επίσκεψη ή τη μετακόμιση στην πολιτεία.

Εν τω μεταξύ η Εθνική Ένωση για την Προώθηση των μην Λευκών ατόμων εξέδωσε προειδοποίηση, δηλώνοντας ότι η Φλόριντα είναι «ανοιχτά εχθρική προς τους Αφροαμερικανούς, τα μη λευκά άτομα, και τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα».

Τον Ιούνιο, η διευθύνουσα σύμβουλος και πρόεδρος του Lake County Pride, Danielle Olivani, δήλωσε ότι ο χείμαρρος των αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ νόμων του κυβερνήτη Ron DeSantis έχει οδηγήσει σε «μαζική μετανάστευση» από τη Φλόριντα, ένας ισχυρισμός που υποστηρίζεται από τον αριθμό των τρανς ατόμων που χρησιμοποιούν το GoFundMe για να συγκεντρώσουν χρήματα για να εγκαταλείψουν την πολιτεία.

Το σχόλιο της Olivani ακολούθησε το SB 254 που πέρασε από την ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους πολιτειακή γερουσία στις 4 Μαΐου. Το νομοσχέδιο απαιτεί από τους τρανς ενήλικες που αναζητούν υγειονομική περίθαλψη που να επιβεβαιώνει το φύλο τους να υπογράψουν ένα έντυπο συναίνεσης και εμποδίζει το Medicaid, τον κρατικό φορέα ασφάλισης υγειονομικής περίθαλψης, να καλύπτει την περίθαλψη που να επιβεβαιώνει το φύλο τους για άτομα οποιασδήποτε ηλικίας.

Το νομοσχέδιο είναι η τελευταία προσθήκη στην πληθώρα των αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ νομοσχεδίων της Φλόριντα που εφαρμόζει ο υποψήφιος για την προεδρία DeSantis, συμπεριλαμβανομένης της νομοθεσίας που απαγορεύει στα τρανς άτομα να χρησιμοποιούν τουαλέτες που αντιστοιχούν στην ταυτότητα φύλου τους, και μιας που απαγορεύει τις παρελάσεις υπερηφάνειας, καθώς και την περαιτέρω επέκταση του Don’t Say Gay, το οποίο απαγορεύει πλέον στους εκπαιδευτικούς να χρησιμοποιούν τις προτιμώμενες αντωνυμίες των τρανς μαθητών.