Το Lio Tipton κινείται στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας με τους δικούς του όρους.

Ξεκινώντας από τον κόσμο του μόντελινγκ, το Tipton κατέλαβε την τρίτη θέση στην 11η σεζόν του America’s Next Top Model και τελικά πέρασε στον χώρο της υποκριτικής. Έχει εξασφαλίσει μερικούς αξιόλογους ρόλους, όλα αυτά τα χρόνια σε έργα, όπως το “Crazy, Stupid, Love” και “Manhattan Love Story.”

«Νιώθω ότι τα τελευταία δέκα χρόνια ήταν εξαιρετικά έντονα», αναφέρει.

Μεταξύ του μόντελινγκ και της ηθοποιίας σε έργα υψηλού προφίλ, για πάνω από μια δεκαετία, ανακοίνωσε τον Ιούνιο του 2021 ότι είναι κουήρ και αυτοπροσδιορίζεται ως non-binary.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lio Tipton (@liotipton)

 “Επιτέλους βρίσκομαι σε ένα σημείο, όπου δεν προσπαθώ να γίνω κάτι, που μπορεί να θέλει η βιομηχανία”, δήλωσε στο Out. «Είμαι πραγματικά περήφανο που εξακολουθώ να δουλεύω και που μπορώ να δουλέψω και επίσης να είμαι αυτό που είμαι, κάτι που δεν νομίζω ότι ποτέ πραγματικά πίστευα, ότι τα δύο αυτά, θα ήταν τόσο ξεχωριστά».

Στο τελευταίο έργο βυθίζεται στο αληθινό έγκλημα, υποδυόμενο τη Gail Berchtold, τη σύζυγο του παιδόφιλου Robert Berchtold, στη νέα μίνι σειρά του Peacock “A Friend of the Family.” Η πλοκή επικεντρώνεται στη Jan Broberg Felt, μια έφηβη από το Αϊντάχο, που απήχθη από τον γείτονά της, Robert Berchtold, τη δεκαετία του 1970 σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις.

“Η σχέση της Gail με τον Jan ήταν πραγματικά σημαντική. [Ήταν] μητρική, αληθινή και ήθελα να φέρω ενσυναίσθηση σε έναν χαρακτήρα, που διαφορετικά δε θα είχε καμία ενσυναίσθηση.” 

Το Tipton ελπίζει να ρίξει λίγο περισσότερο φως στη θέση της Gail, εν μέσω της χειραγώγησης και των μεθόδων του Robert.

“Ήταν θύμα του καλλωπισμού, επίσης. Πιστεύω πραγματικά ότι είναι σημαντικό να φέρουμε αυτό το είδος συνειδητοποίησης. Ήταν ένα άτομο. Επηρεάστηκε, επίσης, από αυτό. Αυτές οι ενέργειες πλήγωσαν όλους όσους ήξερε. [Είναι] πολύ πιο περίπλοκο. Όσο περισσότερο μπορούμε να κατανοήσουμε αυτές τις διαφορετικές απόψεις, [μπορούμε] να καταλάβουμε, ότι υπάρχουν κομμάτια, που συμβαίνουν συνεχώς κάτω από τη μύτη μας. Νομίζω ότι είναι πολύ καλό να μην κουνάμε το δάχτυλο.”

Το “A Friend of the Family” κάνει πρεμιέρα στις 6 Οκτωβρίου στο Peacock. Για να δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη με το Lio Tipton, δείτε το παρακάτω βίντεο.