Κάθετα αντίθετος με το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου από τα 15 έτη τάχθηκε ο Βασίλης Λεβέντης για διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων και ότι δεν μπορεί να… εξηγήσει το θέμα στη σύζυγό του.

«Κάτι που δεν μπορώ να πάω στο σπίτι μου, στην κυρία Νατάσσα, να της το εξηγήσω, δεν θα πάω να το ψηφίσω στη Βουλή. Εγώ, πριν ψηφίσω στη Βουλή, πρώτα εξηγώ στη γυναίκα μου γιατί το κάνω», είπε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων στον ΣΚΑΪ.

«Της λέω προχθές εκεί που πίναμε καφέ “θα ψηφίσουμε ανταλλαγή πληροφοριών με ξένες τράπεζες για ξέπλυμα χρήματος”. Μου λέει “ωραίο, κάν’ το”», ανέφερε ως παράδειγμα και πρόσθεσε: «Τώρα τι να πω στη Νατάσα; Οτι απέναντι ο Χρήστος θα λέγεται Χριστίνα;».

Νωρίτερα, ο κ. Λεβέντης είχε δηλώσει ότι η Ενωση Κεντρώων είναι το πιο φιλοευρωπαϊκό κόμμα. «Πάντα στήριξα τις μεταρρυθμίσεις. Από την Ευρώπη αντιγράφω ό,τι εγκρίνω, δεν αντιγράφω τα πάντα», συμπλήρωσε, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε: «Οταν από Κωνσταντίνος γίνει Κωνσταντίνα περισσότερο θα τον περιγελούν στο σχολείο».

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε αν δέχεται να τον ψηφίζει ένας 18χρονος αλλά όχι να αυτοπροσδιορίζεται, ο κ. Λεβέντης απάντησε: «Τον δέχομαι να με ψηφίζει όπως τον έκανε ο Θεός, όχι όπως τρελάθηκε ή όπως νοσηρά σκέφτηκε…».

«Εγώ δηλώνω ότι η Ένωση Κεντρώων ή αυτοδυνάμως ή όπου συμμετέχει σε κυβέρνηση θα προηγείται η κατάργηση αυτού του νόμου γιατί αντίκειται στις αξίες του ελληνισμού», κατέληξε ο κ. Λεβέντης.

με πληροφορίες από iefimerida.gr