«Λεσβίες, δεν ντρέπεστε γι’ αυτό που κάνετε»

11/07/2021
από

Στην καταγγελία ενός ομοφοβικού περιστατικού κοινοποίησε το Patras Pride, μέσα απ΄τη σελίδα του στο facebοοk. 

Σύμφωνα μ΄αυτήν, ένα ζευγάρι μεσηλίκων προέβησε την Κυριακή 27/6 σε ομοφοβικά και σεξιστικά σχόλια στην περιοχή ανάμεσα στο φάρο και τον μόλο Πάτρας.

Η καταγγελία:

“Την Κυριακή στις 27/6 περπάταγα με την κοπέλα μου στην περιοχή ανάμεσα στο φάρο και τον μόλο Πάτρας όπου ένα ζευγάρι μεσηλίκων προέβησαν σε ομοφοβικά και σεξιστικά σχόλια απέναντι μας. Συγκεκριμένα, η γυναίκα ύστερα από ενα χρονικό διάστημα που μας κοίταγε να προχωράμε χέρι – χέρι μας φώναξε «λεσβίες» και ύστερα από κάποια ώρα , αφού είχαμε προχωρήσει και περάσαμε ξανά από το ίδιο μέρος , άρχισε να μας φωνάζει «δε ντρέπεστε γι αυτό που κάνετε » ενώ ο άντρας δίπλα της μας φώναζε «να φας μια πούτσα να ισιώσεις»”

Στο αστικό τοπίο στης Πάτρας είναι σύνηθες κάποιο από εμάς να καταπιέζεται ή/και να βρίσκεται σε κίνδυνο. Τέτοιου είδους περιστατικά παρότι μπορεί να είναι τραυματικά για πολλά από εμάς και να μας γεμίζουν φόβο μας γεμίζουν και οργή. Οργή για κάθε ομοφοβικό και σεξιστή , οργή που γίνεται αδιάκοπος αγώνας για Safe space και ορατότητα.Μας υπενθυμίζουν επίσης την σημασία των σχέσεων συντοφικότητας , αλληλεγγύης , και φροντιστικότητας μεταξύ μας.

ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ
ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΕΞΙΣΤΗ ΚΑΙ ΟΜΟΦΟΒΙΚΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΑΪΚΟ
Δες και αυτό!