Λεσβιακό ζευγάρι δέχθηκε επίθεση από ομάδα ανδρών στον Καναδά

03/07/2024
από
Σοκάρει το βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει τη στιγμή που ένα λεσβιακό ζευγάρι δέχεται επίθεση από μια ομάδα ανδρών, ενώ επέστρεφε από ένα πάρτι γενεθλίων.

TW: Ομοφοβική επίθεση

Η Καναδή Έμμα ΜακΛίν και η φίλη της, Τόρι, φέρονται να περπατούσαν στο σπίτι τους όταν ήρθαν αντιμέτωπες με μια ομάδα 10 ανδρών, ένας από τους οποίους τους έκανε ένα «σεξουαλικά εξευτελιστικό» σχόλιο.

«Μια ομάδα ανδρών που περπατούσε προς την αντίθετη κατεύθυνση έκανε ένα σχόλιο σε μένα», δήλωσε η Έμμα ΜακΛίν στο CTVNews. «Η φίλη μου, η Τόρι, είπε: “Έ, αυτή είναι η κοπέλα μου“.

«Συνέχισαν να περπατούν και η Τόρι τους ακολούθησε για να τους πει ουσιαστικά: “Αυτό δεν είναι εντάξει”».

Τα πράγματα κλιμακώθηκαν γρήγορα, με την ΜακΛίν να ισχυρίζεται ότι έσπρωξαν την Τόρι σε τσιμεντένια σκαλοπάτια και την έδειραν.

«Πήδηξα στην πλάτη ενός από αυτούς και του έβαλα [το χέρι μου] σε μια λαβή πνιγμού, προσπαθώντας να τον συγκρατήσω».

Το ζευγάρι, από το Χάλιφαξ της Νέας Σκωτίας, στη συνέχεια δέχτηκε αρκετές γροθιές και κλωτσιές στο πρόσωπο και στα πλευρά, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετά.

Σύντομο υλικό από το περιστατικό φαίνεται να δείχνει τη ΜακΛίν και την Τόρι στο έδαφος να δέχονται επίθεση. Ένας μάρτυρας ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία όμως έφτασε αφού οι άνδρες είχαν φύγει.

Η ΜακΛιν είπε ότι ένας αστυνομικός της είπε ότι ένας από τους εμπλεκόμενους στη συμπλοκή ισχυρίστηκε ότι τους επιτέθηκε. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

«Ένιωσα γροθιές και κλωτσιές, μετά το ένιωσα στη μύτη μου και υπήρχε αίμα», συνέχισε η ΜακΛίν. «Σκέφτηκα ότι αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα. Πήγα στο [νοσοκομείο] και βασικά είπαν ότι ήταν πολύ πρησμένη για να χειρουργηθεί.

«Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες που τα πράγματα δεν ήταν χειρότερα [αλλά] είμαι φοβάμαι να πάω ξανά στο κέντρο της πόλης στο Χάλιφαξ. Απλά νιώθω ότι είναι τόσο εκτός του ελέγχου σου, το τι μπορεί να συμβεί. Είναι συγκλονιστικό.

«Δεν περίμενα ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο, ειδικά κατά τη διάρκεια του μήνα Υπερηφάνειας».

Η ΜακΛίν προέτρεψε όποιον έχει πληροφορίες να τις μοιραστεί, αφού δημοσίευσε πλάνα από την επίθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Δες και αυτό!