Lego Whisperer, τι ψιθυρίζουν οι ΛΟΑΤΚΙ+ φιγούρες σου για την ισότητα;

O lego whisperer είναι persona του Instagram. Ο ινσταγκραμικός λογαριασμός του δημιουργήθηκε μετά από μια περιπέτεια υγείας που είχε ο εμπνευστής του. «Αισθανόμουν την ανάγκη να χαμογελάσω, να εστιάσω ξανά στην χαρούμενη πλευρά της ζωής και ο σύντροφος μου, μου πρότεινε να ασχοληθώ με την lego φωτογραφία. Με μεγάλη χαρά διαπίστωσα ότι τελικά πολλοί άνθρωποι μπορούσαν να χαμογελάσουν με το υλικό μου», αναφέρει στο ANTIVIRUS.

Lego και συμπεριληπτικότητα

Στο πολύχρωμο προφίλ του είδαμε με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο και την τεκνοθεσία τις πρώτες ΛΟΑΚΤΙ+ φιγούρες lego στη χώρα μας, να παντρεύονται και να έχουν οικογένεια. O lego whisperer εξηγεί πως ως gay αγόρι παρατηρούσε τον αδερφό του να ταυτίζεται με τους ήρωες των παιχνιδιών τους και να δημιουργεί τους δικούς του κόσμους και ιστορίες. Ο ίδιος ωστόσο δυσανασχετούσε με την αδυναμία του να ταυτιστεί. Ευτυχώς όμως δεν άργησε να προσαρμόσει το πλαίσιο στις δικές του ανάγκες έκφρασης, «βαπτίζοντας επίσημα κάποιες φιγούρες μου ως ομοφυλόφιλες. Ευτυχώς βρισκόμουν σε ένα περιβάλλον που δεν περιόριζε αυτή την έκφραση μου και νιώθω ευγνώμων (κυρίως για τον αδερφό μου) για όλη αυτή την αποδοχή», όπως σημειώνει ο ίδιος.

Την ίδια αποδοχή ένιωσε και ως μέλος της λέσχης ενηλίκων φίλων Lego Ελλάδας, των Breeks. «Η ίδια η εταιρεία Lego παροτρύνει τα μέλη των λεσχών της να δημιουργούν κατασκευές και περιεχόμενο με γνώμονα την διαφορετικότητα και την συμπεριληπτικότητα. Από το πρώτο διάστημα που δημιούργησα υλικό είχα την ανάγκη να δημιουργήσω ΛΟΑΤΚΙ χαρακτήρες/φιγούρες που θα έλεγαν τις δικές τους ιστορίες. Αισθανόμουν ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που χρειάζονται να δούνε εικόνες και περιεχόμενο που αποτελεί κομμάτι της ζωής και της προσωπικής τους πορείας αλλά δεν υπάρχει λόγω της ετεροκανονικότητας», υπογραμμίζει.

Τι κοινό έχει το παιχνίδι το χιούμορ και ο ακτιβισμός;

Ο lego whisperer βρίσκει πως το χιούμορ, το παιχνίδι κι ο ακτιβισμός έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Λειτουργούν ως γέφυρες για την ανάπτυξη της ενσυναίσθησης, της κοινωνικοποίησης και τελικά της αλληλεγγύης. «Το εσωτερικό μας παιδί έχει μια αθωότητα και είναι σίγουρα πιο ανοιχτόμυαλο, οπότε απευθύνομαι σε αυτή την πλευρά των ανθρώπων για να κατανοήσουν περισσότερο τον απέναντι τους. Είναι πάντα συγκινητικά τα μηνύματα που λαμβάνω τόσο από straight όσο και lgbtq+ άτομα σχετικά με το πόσο χαίρονται με τις φωτογραφίες μου και με ρωτούν αν τους επιτρέπω να τις χρησιμοποιήσουν και να τις μοιραστούν και με άλλους», αναφέρει σχετικά.

Γιατί τώρα;

«Είμαστε μαζί με τον σύντροφο μου σχεδόν είκοσι χρόνια, μια ολόκληρη ζωή σε μια κοινωνία εξαιρετικά ομοφοβική και γενικά φοβική με το οτιδήποτε την κάνει να διερωτηθεί και να κοιτάξει πέρα από τα κουτάκια της. Όταν ξεκίνησε η συζήτηση για το νομοσχέδιο που αφορούσε τον πολιτικό γάμο των gay ζευγαριών και την τεκνοθεσία άρχισαν να ακούγονται χυδαίες και προσβλητικές τοποθετήσεις για κάτι που δεν επιδέχεται διαπραγμάτευση όπως είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα. Θεώρησα λοιπόν ότι την ημέρα της ψήφισης θα ήταν πολύ όμορφο να γιορταστεί στον λογαριασμό μου αυτό το τόσο σημαντικό γεγονός, που πολλοί άνθρωποι περιμέναμε δεκαετίες, με μια ανάρτηση που ουσιαστικά περιελάβανε lgbtq+ αναρτήσεις μου προηγούμενων ετών που διεκδικούσαν την ορατότητα και το δικαίωμα στο γάμο. Δέχθηκα καταιγισμό από υπέροχα μηνύματα, το υλικό αναδημοσιεύθηκε, υπήρξαν βέβαια και οι χυδαίες επιθέσεις αλλά όπως λέω η ζωή, η κοινωνία και προσφάτως ο νομοθέτης έχουν απαντήσει σε αυτά τα άτομα με τον καλύτερο τρόπο. Motto μου είναι ότι καμία αγάπη δεν είναι πιο σημαντική από κάποια άλλη και η κοινωνία εξελίσσεται παρά τα βαρίδια της», σημειώνει αναφορικά με τους λόγους που τον οδήγησαν στο τελευταίο project του.

 

 
Δες και αυτό!