Λάρισα: Συνθήματα υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας σε τοίχο εκκλησίας

05/02/2024
από
Πηγή: Law and Order
Μετά την ανάγνωση του ομοφοβικού κειμένου της Ιεράς Συνόδου σε όλους τους ναούς της χώρας, άτομα έγραψαν συνθήματα υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στο πάτωμα και στον τοίχο εκκλησίας της Λάρισας.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην ομοφοβική επιστολή της, η Ιερά Σύνοδος εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην ισότητα στον γάμο, υποστηρίζοντας ότι το νομοσχέδιο «προωθεί την κατάργηση της πατρότητας και της μητρότητας». Την ίδια στιγμή, η εκκλησία καλεί τους ομοφυλόφιλους να «θεραπευτούν» μέσω της μετάνοιας, «η οποία είναι αλλαγή τρόπου ζωής».

Ως συνέπεια των παραπάνω λοιπόν, άτομα στράφηκαν κατά του ναού του Αγ. Αχιλλείου στη Λάρισα, γράφοντας γνωστά συνθήματα, τα οποία καταδικάζουν την ομοφοβική ρητορική που βασίζεται στο κλασσικό αφήγημα «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια». Άλλα συνθήματα αναφέρουν: «Όχι στη βία, ναι στη λεσβία», καθώς και «είμαστε όλα Gay».

Image

Για το περιστατικό τοποθετήθηκε και η κυβέρνηση, με τον εκπρόσωπό της Παύλο Μαρινάκη να καταδικάζει τον «βανδαλισμό» του χώρου, και όχι φυσικά τον κακοποιητικό λόγο της εκκλησίας.

«Ο βανδαλισμός του Ι.Ν Αγ. Αχιλλείου στη Λάρισα, ενός χώρου θρησκευτικής λατρείας, είναι απολύτως απαράδεκτος και βαθιά προσβλητικός απέναντι στη θρησκεία μας, απέναντι στο δικαίωμα στην ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης.

«Ο τυφλός φανατισμός και οι εκφραστές του δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία. Τον λόγο, πλέον, έχουν οι αρμόδιες Αρχές της πολιτείας», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο ίδιος δεν έχει χαρακτηρίσει ποτέ ως «απολύτως απαράδεκτη και προσβλητική» την επικίνδυνη ρητορική μίσους της εκκλησίας, η οποία κάνει λόγο μέχρι και για «θεραπείες» μεταστροφής, παρά μόνο έχει αρκεστεί στο να υποστηρίξει ότι οι θέσεις της δεν εκπροσωπούν την κυβέρνηση.

Στην πράξη όμως, φαίνεται το αντίθετο.
Δες και αυτό!