Ο τίτλος του άλμπουμ, «Did You Know There’s a Tunnel Under Ocean Blvd», παραμένει πιστό στην παράδοση του brand της Lana, με το όνομα να έχει εμπνευστεί πιθανώς από το άλμπουμ του 1974, του Eric Clapton «461 Ocean Boulevard».

Η ανακοίνωση συνοδεύεται από το ομότιτλο κομμάτι του δίσκου, διάρκειας σχεδόν πέντε λεπτών, και με λαναϊσμούς, όπως «Fuck me to death/Love me until I love myself».

Για το άλμπουμ, ο Jack Antonoff επιστρέφει ως παραγωγός, μαζί με τους Mike Hermosa, Drew Erickson, Zach Dawes και Benji. Ανάμεσα στους επιλεγμένους καλλιτέχνες περιλαμβάνονται οι Tommy Genesis, Father John Misty, Judah Smith, Bleachers, Jon Batiste και SYML.

Το βασικό σινγκλ του Ocean Blvd έρχεται σε λιγότερο από δύο μήνες, μετά την εμφάνιση της Del Rey στο «Snow on the Beach» της Taylor Swift. Η συνεργασία χλευάστηκε στο διαδίκτυο λόγω της αμιδρής παρουσίας της Del Rey στο κομμάτι, συνεισφέροντας πολύ λίγα φωνητικά στο τελικό τραγούδι.

Νωρίτερα το 2022, η Del Rey κυκλοφόρησε το «Watercolor Eyes» για το soundtrack του εφηβικού δράματος του HBO “Euphoria”. Αυτό ακολούθησε ένα εξαιρετικά παραγωγικό 2021, όπου η τραγουδίστρια κυκλοφόρησε δύο ολοκληρωμένα στούντιο άλμπουμ, το «Chemtrails Over the Country Club» και το «Blue Bannisters.»

Το  «Did You Know There’s a Tunnel Under Ocean Blvd» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 10 Μαρτίου 2023.