Στην Ουάσιγκτον εμφανίστηκε τη Δευτέρα η Lady Gaga, στο πλαίσιο της -Chromatica- περιοδεία της. Η ιδία δεν έχασε την ευκαιρία να δηλώσει την υποστήριξή της στην ισότητα στον γάμο και στο δικαίωμα στην άμβλωση.

Κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της και αφού τραγούδησε το Born This Way, η Gaga είπε: «Βλέπω πολλούς ανθρώπους στο κοινό που ξέρουν ακριβώς ποιοι είναι», στέλνοντας στη συνέχεια ένα μήνυμα στους πολιτικούς. «Καλύτερα να μην τα βάζετε με τους γκέι γάμους  σε αυτή τη χώρα».

Από το 2015, η ισότητα στον γάμο έχει θεσμοθετηθεί στις ΗΠΑ χάρη και στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας. Μετά, ωστόσο, την πρόσφατη ανατροπή του ομοσπονδιακού δικαιώματος στην άμβλωση, τίποτα δεν είναι πια σίγουρο.

Η Gaga, πάντως, συνέχιζε να στέλνει μηνύματα αλληλεγγύης κατά τη διάρκεια της συναυλίας της. «Τα τελευταία χρόνια αυτή η χώρα έχει υπάρξει πολύ γενναία και έδειξε πολύ κουράγιο ενώ υπήρξε και πολύς πόνος», είπε ενώ τραγουδούσε το Always Remember Us This Way. «Μακάρι να μπορούσε να πάμε πίσω και να αλλάξουμε ό,τι συνέβη (σ.σ. σε σχέση με τον πόνο), αλλά θέλω να θυμάστε το θάρρος σας».

«Πιστεύω ότι ο κόσμος είναι πολύ ξεχωριστός, παρόλο που είναι αρκετά μπερδεμένος».

Τέλος, η Gaga μίλησε για το δικαίωμα στην άμβλωση αφιερώνοντας το Edge of Glory σε «κάθε γυναίκα στην Αμερική που τώρα πρέπει να ανησυχεί για το σώμα της, στην περίπτωση που μείνει έγκυος.»