Την ομοφοβία και τον ακραίο κακοποιητικό λόγο ενός υπαξιωματικού της Κυπριακής Εθνικής Φρουράς καταγγέλλει η «Accept – LGBTI Κύπρος».

Σύμφωνα με την οργάνωση, ο υπαξιωματικός προβαίνει σε «σε οχετό ακραίου μίσους και εξευτελισμού της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, και φτάνει στα όρια του να αναφέρει ότι αν είχε gay γιο θα τον πυροβολούσε χθες».

Ο εν λόγω λειτουργός του στρατού έχει σωρεία ομοφοβικών βίντεο αναρτημένα στον λογαριασμό του στο tiktok.

Η οργάνωση θέλει να καταστήσει σαφές ότι τέτοια βίντεο δεν είναι ανεκτά σε μια ευρωπαϊκή χώρα του 2023!

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Απίστευτο βίντεο όπου υπαξιωματικός της Εθνικής Φρουράς προβαίνει σε οχετό ακραίου μίσους και εξευτελισμού της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, και φτάνει στα όρια του να αναφέρνει ότι αν είχε gay γιο θα τον πυροβολούσε χθες! Ο εν λόγω λειτουργός του στρατού έχει σωρεία ομοφοβικών βίντεο αναρτημένα στον λογαριασμό του στο tiktok.

Η οργάνωση μας θέλει να καταστήσει σαφές ότι τέτοια βίντεο δεν είναι ανεκτά σε μια ευρωπαϊκή χώρα του 2023!

Ήδη κάποια μέλη μας προέβησαν σε καταγγελίες στο Υπουργείο Άμυνας. Καλούμε την Αστυνομία Κύπρου και το Υπουργειο Άμυνας καθώς και την Επίτροπο Διοικήσεως να ενεργήσουν αναλόγως, ούτως ώστε να δοθεί το μήνυμα της μηδενικής ανοχής για τέτοιες ακραίες δημόσιες συμπεριφορές που πληγώνουν και στιγματίζουν ανεπανόρθωτα τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Το βίντεο αυτό αποτελεί τραντακτή απόδειξη της ανάγκης που υπάρχει για μια πιο αποτελεσματική νομοθεσία για τη ρητορική μίσους αλλά και για ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση της κοινωνίας στα ΛΟΑΤΚΙ θέματα, μέσω της Παιδείας.

Ως οργάνωση είμαστε δίπλα στη κοινότητα μας και θα παραμείνουμε πρωτοστάτες στη προάσπιση των δικαιωμάτων μας!

Το προηγούμενο ποστ αφαιρέθηκε από το Ινσταγκραμ γιατί παραβίαζε τους κανόνες της πλατφόρμας. Πόσο χυδαίο είναι αυτό; Ένα ποστ που εμείς αναρτήσαμε για να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου, θεωρήθηκε ακατάλληλο, ενώ το ίδιο το βίντεο παραμένει στο διαδύκτιο επιτρέποντας σε άτομα που χρησιμοποιούν πρακτικές αυτού του είδους να δρουν ανενόχλητα. Ντροπή!

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected] Cu!