Κύπρος: καταγγελία για ρητορική μίσους από καθηγητή του Υπουργείου Παιδείας

0
133
Καθηγητής του Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου και σύμβουλος Ψυχικής υγείας εξέφρασε ακραία ρητορική μίσους με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Τρανσφοβίας, της Αμφιφοβίας, και της Ιντερφοβίας.

Ο Παναγιώτης Νούνης δημοσιοποίησε σε προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κείμενο στο οποίο αναφέρει μια σειρά από κακοποιητικά και προσβλητικά σχόλια κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Η αφορμή για αυτήν τη ρητορική μίσους ήταν η Παγκόσμια Ημέρα κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ φοβίας αλλά και η έπαρση της ΛΟΑΤΚΙ σημαίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως.

Η ΛΟΑΤΚΙ κυπριακή οργάνωση Accept ΛΟΑΤ κατήγγειλε δημόσια το περιστατικό αναφέροντας επίσης ότι το περιστατικό έχει ήδη κατατεθεί στην Αστυνομία της Κύπρου, την οποία καλούν έστω και για μοναδική φορά να «εφαρμόσει τη νομοθεσία περί ρητορικής μίσους».

Ολόκληρη η ανακοίνωση: 

«Ο εν λόγω λειτουργός του ΥΠΑΝ, δεν διστάζει να προχωρήσει σε άκρως εξευτελιστικά επίθετα, μιλώντας με όρους ανωμαλίας/φυσιολογικότητας κι εμπλουτίζοντας την υποτίμησή του με τα γνωστά επιχειρήματα των “64 φύλων”, της “κρυφής ατζέντας” των ΛΟΑΤΚΙ, την προσπάθεια διαφθοράς των παιδιών, κλπ.

Προχωρήσαμε ήδη σε καταγγελία στην Αστυνομία Κύπρου και την καλούμε όπως έστω και μια φορά να εφαρμόσει την νομοθεσία περί ρητορικής μίσους.

Θυμίζουμε ότι το περιστατικό στο ΤΕΠΑΚ είναι ακόμη υπό “διερεύνηση” ενώ όλες ανεξαιρέτως οι υποθέσεις της ρητορικής μίσους ενάντια στα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, αθωώνονται ή αποσιωπούνται τεχνηέντως (βλ. Μόρφου, κλπ).

Με αφορμή το slogan του προσεχούς Cyprus Pride 2023 “Στην Αληλεγγύη Θριαμβεύουμε”, καλούμε τους ΛΟΑΤΚΙ και τους συμμάχους μας να στέκονται αλληλέγγυοι σε τέτοιες μορφές βίας και μίσους και να καταγγέλουν τα περιστατικά αυτά στο Τμήμα Καταπολέμησης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος:

email: c[email protected]

Web page: cyberalert.cy όπου υπάρχει πλαίσιο υποβολής παραπόνων

Ας ενώσουμε τις φωνές μας ώστε η Αστυνομία και η Κοινωνία εν γένη να ακούσουν τη ΛΟΑΤΚΙ φωνή που δεν ζητά τίποτε άλλο από ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και ΙΣΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!».