Κύπρος: Έρευνα για ομοφοβικό βίντεο που προβλήθηκε σε σχολική τάξη

13/02/2024
από
Έρευνα διεξάγει το υπουργείο Παιδείας στην Κύπρο για βίντεο που προβλήθηκε σε σχολική τάξη, στο οποίο ιερέας καταφέρεται εναντίον της ομοφυλοφιλίας.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα η βουλεύτρια Αλεξάντρα Ατταλίδου προχώρησε σε καταγγελία ενώπιον της επιτροπής Παιδείας, για το βίντεο που προβλήθηκε από καθηγητή θεολογίας σε σχολική τάξη, και υπερασπιζόταν με υποτιθέμενα επιστημονικά στοιχεία την ετεροφυλοφιλία.

Σύμφωνα με τη Cyprus Times, το βίντεο προκάλεσε την αναστάτωση τον γονέων, οι οποίοι με τη σειρά του το μετέδωσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο βίντεο, ο ιερέας αναφέρει ότι «σκοπός είναι η αγάπη να δώσει ένωση», και ότι για να υπάρξει ένωση οι άνθρωποι πρέπει να είναι συμπληρωματικοί και όχι ίδιοι.

«Δεν ενώνονται δυο άνδρες μαζί, ούτε δυο γυναίκες. Συμπληρωματικοί είναι ανατομικά ένας άνδρας και μια γυναίκα.

«Η ετεροφυλικότητα είναι απαραίτητη για την ένωση των ανθρώπων, σωματικά και ψυχικά», λέει στο βίντεο μεταξύ άλλων.

Μιλώντας στο ίδιο ειδησεογραφικό μέσο, η βουλεύτρια ανέφερε ότι το βίντεο της γνωστοποιήθηκε από συγκεκριμένο γονέα, και έτσι θέλησε να πληροφορηθεί για το αν συμπεριλαμβάνεται στην ύλη και αν έχει εγκριθεί από το υπουργείο Παιδείας.

«Ήρθε υπόψη μου το θέμα από γονέα και το έθεσα για να δω αν είναι εντός της ύλης και έχει εγκριθεί από το υπουργείο. Συμφωνώ με την Επίτροπο ότι δεν μπορεί η άποψη της εκκλησίας, ή οποιουδήποτε άλλου εκτός του υπουργείου παιδείας, να μεταφέρεται στις σχολικές τάξεις. Την ύλη την καθορίζει το υπουργείο και οι ειδικοί» εξήγησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη ζητηθεί διερεύνηση ώστε να διαπιστωθεί αν τελικά το βίντεο ήταν «εντός ύλης».
Δες και αυτό!