Η Kristen Stewart θα πρωταγωνιστήσει σε μια νέα ταινία ενσαρκώνοντας την κουήρ φεμινίστρια, συγγραφέα, φιλόσοφο και κουήρ ακτιβίστρια Susan Sontag. Η Sontag ήταν ιδιαίτερα ενεργή για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα κατά τη διάρκεια της επιδημίας του HIV/AIDS.

Η ταινία, η οποία έχει τον προσωρινό τίτλο “Sontag”, βασίζεται στη βιογραφία του Ben Moser, “Sontag: Her Life and Work”, για την οποία ο συγγραφέας βραβεύτηκε με Πούλιντζερ. Η βιογραφική ταινία θα σκηνοθετηθεί από την ντοκιμαντέρ Kirsten Johnson και περιγράφεται ως ένα υβρίδιο «μετάδραμα» με στοιχεία από ντοκιμαντέρ.

Κατά τη διάρκεια της ζωής της, η Sontag ήταν ανοιχτά αμφιφυλόφιλη ακτιβίστρια, που υποστήριξε μια σειρά θεμάτων κοινωνικής δικαιοσύνης, συμπεριλαμβανομένων των διαμαρτυριών γύρω από τον πόλεμο του Βιετνάμ. Επιπλέον, η κουήρ φεμινίστρια ήταν ιδιαίτερα ενεργή για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα κατά τη διάρκεια της επιδημίας του HIV/AIDS.

Παντρεύτηκε έναν άντρα σε ηλικία 17 ετών, αλλά τον χώρισε το 1958, και στα τέλη της δεκαετίας του ογδόντα άρχισε να βγαίνει με την κουήρ φωτογράφο Annie Leibovitz.

Η Sontag είναι περισσότερο γνωστή για το ότι είναι σε θέση να επικοινωνεί αποτελεσματικά σύνθετες ιδέες για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε εύπεπτα δοκίμια. Έγραψε μια σειρά από δοκίμια και μυθιστορήματα μη λογοτεχνίας, συμπεριλαμβανομένων των Σημειώσεων για το «Camp», «Against Interpretation» και «The Way We Live Now». Πέθανε το 2004.

Τα γυρίσματα του έργου θα ξεκινήσουν στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.