Κράνμπερι… μια θαυματουργή υπερτροφή!

07/06/2024
από
Το κράνμπερι, ή αλλιώς «βακκίνιο το οξύκοκκο», είναι ένας καρπός νόστιμος, έντονα κόκκινος, που μπορεί να μοιάζει με το κράνο, δεν είναι όμως, γιατί ανήκει στην ίδια οικογένεια με άλλα μούρα (γένος Vaccinium), όπως τα blueberries και τα bilberries. Εκτός λοιπόν από ένα γευστικό φρούτο με πλούσια γλυκόξινη γεύση, αποδεικνύεται ένας πολύτιμος σύμμαχος της υγείας, της ομορφιάς, αλλά και πιο συγκεκριμένα, της άμυνας του οργανισμού.

Το πορφυρό του χρώμα οφείλεται στην μεγάλη περιεκτικότητά του σε φυσικά αντιοξειδωτικά, τα οποία αποτελούν ένα ισχυρό όπλο για την ενίσχυση της καλής λειτουργίας της καρδιάς και της στοματικής υγείας, για την αντιφλεγμονώδη δράση του, μια γενικότερη ασπίδα του οργανισμού μας σε διάφορες «επιθέσεις».

Ένας ακόμα καλός λόγος για να προτιμήσουμε την κατανάλωση του κατακόκκινου αυτού φρούτου, είναι η δράση του κατά της πρόωρης γήρανσης, αφού μπορεί να εξουδετερώσει τις «εχθρικές», ελεύθερες ρίζες και να μας προσφέρει ευεργετικές ιδιότητες για την επιδερμίδα, διατηρώντας τη λαμπερή και σφριγηλή. 

Παρόλα αυτά, η γνωστότερη ιδιότητα του κράνμπερι, είναι η πρόληψη και η αντιμετώπιση της ουρολοίμωξης, η οποία συνήθως παραμονεύει μέσα στο γλυκό καλοκαιράκι, εν μέσω επισκέψεών μας σε θάλασσες και πισίνες. Τί ακριβώς όμως είναι η ουρολοίμωξη, πώς μπορούμε να την εντοπίσουμε και, εν τέλει, να την αντιμετωπίσουμε?

Πρόκειται για μόλυνση ή λοίμωξη του ουροποιητικού μας συστήματος από μικρο-οργανισμούς (μικρόβια, μύκητες και ιούς) και, δυστυχώς, δεν κάνει διακρίσεις.

Προκαλεί έντονα και ενοχλητικά συμπτώματα όπως συχνοουρία (ή ακόμα και αιματουρία), αίσθημα καύσου ή και πόνο κατά την ούρηση, κοιλιακό άλγος, έντονη αδιαθεσία, ακόμα και πυρετό. Μπορεί να διαγνωστεί εύκολα, με μια γενική εξέταση και καλλιέργεια ούρων, σίγουρα όμως θα χρειαστούν κάποιες μέρες να απαλλαγούμε τελείως από αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση. Σε συνδυασμό με τη φαρμακευτική αγωγή που θα μας συστήσει ο γιατρός μας, ένας από τους «χρυσούς» κανόνες υγιεινής που θα μας ζητηθεί να ακολουθήσουμε για την αντιμετώπισή της, είναι και η κατανάλωση κράνμπερι, τα οποία έχουν αποδειχθεί πολύτιμος σύμμαχος σε αυτό τον αγώνα.

Ο κόκκινος αυτός «θησαυρός», αποτελεί μια φυσική ασπίδα για την υγεία μας, καθώς εμποδίζει τα μικρόβια να «εγκατασταθούν» στο ουροποιητικό μας σύστημα. Η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής με βάση το κράνμπερι, βοηθάει τον οργανισμό μας να προλάβει το πρόβλημα, αλλά και να τον ανακουφίσει από τα συμπτώματά του, όταν αυτό εμφανιστεί.

Η Sky Premium Life®, συγκέντρωσε και έκλεισε σε ένα όμορφο, γυάλινο μπουκάλι όλες τις ευεργετικές ιδιότητες του θαυματουργού αυτού φρούτου και μας το προσφέρει σε ένα σκεύασμα που πρέπει να βρίσκεται πάντα, μέσα στις ταξιδιωτικές αποσκευές μας!

Το Cranberry & Vitamin C, είναι ένα ισχυρό συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει εκχύλισμα Cranberry ισοδύναμο με 800mg. Το Cranberry, όντας πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, γνωστό στην παραδοσιακή πρακτική ιατρική για τις ιδιότητές του, υποστηρίζει την καλή λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος και παρέχει προστασία στα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες. Ο εμπλουτισμός του με βιταμίνη C, ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα σε πιθανές λοιμώξεις. Κάθε συσκευασία περιέχει 60 κάψουλες, καλύπτοντας 2μηνη χρήση.

Και για όσους δυσκολεύονται με την κατάποση δισκίων, η πόσιμη μορφή του είναι πλέον διαθέσιμη! Το Cranberry Absolut 480ml, με εκχύλισμα Cranberry, υπέροχη γεύση φράουλας που ενδείκνυται και για παιδιά, ήρθε να συμπληρώσει τη σειρά.

Ανακαλύψτε τα στα ράφια των φαρμακείων και επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.

Για ένα υγιές και ξέγνοιαστο καλοκαίρι…Sky Premium Life®…in love with life!
Δες και αυτό!