Κουήρ TikTokers μαζεύουν δύο εκατομμύρια δολάρια για φιλανθρωπική οργάνωση

0
51
Οι ΛΟΑΤΚΙ+ stars του TikTok συγκέντρωσαν το εντυπωσιακό ποσό των 2,25 εκατομμυρίων δολαρίων για μια φιλανθρωπική οργάνωση για τα τρανς άτομα, κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής μετάδοσης 32 ωρών.

Στο PinkNews διαβάζουμε ότι, οι τρανς αστέρες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Mercury Stardust και Jory συγκέντρωσαν τα χρήματα στο πλαίσιο μιας εκπομπής για την Παγκόσμια Ημέρα Τρανς Ορατότητας στο TikTok για τη ΛΟΑΤΚΙ+ φιλανθρωπική οργάνωση Point of Pride.

Στην εκπομπή της Πέμπτης (30 Μαρτίου), η οποία διήρκεσε καθ’ όλη την Ημέρας Τρανς Ορατότητας της Παρασκευής, ο Mercury και η Jory φιλοξένησαν παιχνίδια, συζητήσεις και μια μουσική παράσταση, ενώ πολλοί καλεσμένοι συμμετείχαν κατά τη διάρκεια της εκπομπής.

Αποκορύφωμα ήταν ένας απόλυτα επάξιος εορτασμός στις 11 το βράδυ της Παρασκευής, αφού το ζευγάρι είχε συγκεντρώσει περισσότερα από 2.250.000 δολάρια.

Η Mercury Stardust είναι κυρίως τεχνικός που ακούει στο παρατσούκλι “handy ma’am”. Χρησιμοποιεί τον λογαριασμό της στο TikTok, ο οποίος έχει πάνω από 2,3 εκατομμύρια followers, για να δίνει συμβουλές χειροτεχνίας και DIY, ενώ παράλληλα προωθεί τα δικαιώματα των τρανς ατόμων.

Εν τω μεταξύ, η Jory, περισσότερο γνωστή ως Alluring Skull, έχει 160.000 οπαδούς στο Instagram και χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της για την προώθηση των τρανς δικαιωμάτων.

«Τα τρανς άτομα είναι εξαιρετικά ταλαντούχα στο να αντέχουν με επιμονή μέσα σε μια κοινωνία που προσπαθεί να σε σπρώξει προς τα κάτω», δήλωσε η Mercury στους τηλεθεατές πριν ανακοινώσει το συνολικό ποσό συγκέντρωσης χρημάτων.

«Το μόνο που ακούμε είναι αρνητικά πράγματα για εμάς στον Τύπο, αλλά ξέρουμε ποια είμαστε».

Τα πρώτα 2 εκατομμύρια δολάρια από τα χρήματα θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση δωρεάν binder και femme shapewear, για την πρόσβαση σε υπηρεσίες αποτρίχωσης και ορμονικής θεραπείας υποκατάστασης, καθώς και για χειρουργικές επεμβάσεις τρανς ατόμων.

Τα τελευταία 200.000 δολάρια θα διατεθούν για την αντίστοιχη περίθαλψη των Mercury και Joy και για την παροχή «υποστήριξης προσωπικού και υποδομών στο Point of Pride».

Πάνω από 57.500 δωρητές έδωσαν για τον σκοπό αυτό και το Point of Pride τους ευχαρίστησε σε ένα μήνυμα μετά το τέλος της ροής.

Η ΛΟΑΤΚΙ+ φιλανθρωπική οργάνωση δήλωσε «συγκλονισμένη» από το ποσό που συγκεντρώθηκε, το οποίο διπλασίασε τον αρχικό στόχο του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

«Δείξαμε τη συλλογική μας δύναμη και την απεριόριστη αγάπη μας και υπερηφάνεια για εμάς και τα άτομα δίπλα μας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Όταν είμαστε ενωμένα, είμαστε κάτι περισσότερο από ανθεκτικά – είμαστε ισχυρά».

«Αλλάζουμε την πορεία της ιστορίας, του μέλλοντος των τρανς ατόμων, μαζί – ως κοινότητα, στηρίζοντας το ένα το άλλο σε έναν κόσμο που τόσο συχνά δεν μας στηρίζει».

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι του Point of Pride Jeff Main και Aydian Dowling δήλωσαν ότι «ζωές θα αλλάξουν» από το απίστευτο χρηματικό ποσό, προσθέτοντας ότι πολλές «θα σωθούν».

Η Mercury Stardust διοργάνωσε μια παρόμοια εκδήλωση το 2022, με στόχο να συγκεντρώσει 24.000 δολάρια σε 24 ώρες, αλλά ο έρανος κορυφώθηκε με το τεράστιο ποσό των 120.000 δολαρίων που πήγε για τη φροντίδα των τρανς ατόμων.

Η τρανς τεχνικός συντήρησης σπιτιών δήλωσε ότι ο έρανος ήταν κάτι που σίγουρα θα επαναλάμβανε.

«Θα το κάνουμε κάθε χρόνο όταν μπορούμε», είπε καθώς η Jory ζητωκραύγαζε πίσω της. «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Point of Pride και όλα τα άτομα που συμμετείχαν».

«Σας ευχαριστούμε πολύ, τα πήγαμε πολύ καλά».