Το άτομο με το όνομα Justin Tranter λέει ότι: «δεν είμαι σίγουρο ότι θα ήμουν ακόμα ζωντανό» χωρίς την Ακαδημία Τεχνών του Σικάγο.

Το κουήρ, ασυμβίβαστο με το φύλο (gender-nonconforming) άτομο που είναι γνωστό για τη δημιουργία τραγουδιών και τη συνεργασία του με μουσικά icons, όπως η Lady Gaga, η Britney Spears, η Kesha, η Kelly Clarkson και η Demi Lovato – δέχτηκε εκφοβισμό στο δημόσιο σχολείο, πριν μεταφερθεί στο ανεξάρτητο λύκειο παραστατικών τεχνών το 1995. Εκεί, βρήκε τα εργαλεία που χρειαζόταν για να ανθίσει δημιουργικά, και να βρει ασφάλεια ως κουήρ νεαρό άτομο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη justin tranter (@tranterjustin)

Γι’ αυτούς τους λόγους, δωρίζει 500.000 δολάρια στο alma mater, όπως ανακοινώθηκε σε εκδήλωση της Παρασκευής στην Ακαδημία. «Κάνω αυτή τη δωρεά, γιατί δεν θα ήμουν  τραγουδοποιός και δημιουργός, όπως είμαι σήμερα, χωρίς την Ακαδημία Τεχνών του Σικάγο. Αλλά το πιο σημαντικό, δεν είμαι σίγουρο ότι θα ήμουν ακόμα ζωντανό, αν δεν ήταν αυτό σχολείο», ανέφερε στο Out.

«Ο εκφοβισμός που βίωσα στο δημόσιο σχολείο ήταν απειλή για την καρδιά μου, το μυαλό μου και, ακριβώς πριν φύγω, απειλή για την πραγματική σωματική μου ασφάλεια», προσθέσε. «Η Ακαδημία παρείχε μια κοινότητα το 1995, που θα εξακολουθούσε να θεωρείται ουτοπία το 2023. Είναι ποικιλόμορφη με όλη τη σημασία της λέξης. Είναι αγάπη με όλη τη σημασία της λέξης. Δεν θα ήμουν τίποτα χωρίς αυτό το μέρος.»

Εκτός από την υποστήριξη της Ακαδημίας, ελπίζει ότι η δωρεά θα στείλει ένα μήνυμα στα σχολεία – και στους πολιτικούς που τα επιβλέπουν – ότι τα ιδρύματα μάθησης πρέπει να δημιουργούν ασφαλείς χώρους για τη μαθητική κοινότητα, χωρίς στίγμα και λογοκρισία.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη justin tranter (@tranterjustin)

 «Ας υπάρχουμε χωρίς φόβο», συνεχίζει. «Ας μάθουμε για τη ΛΟΑΤΚΙ+ ιστορία χωρίς φόβο. Ας πούμε τη λέξη “ομοφυλόφιλοι”. Και ενημερώστε τους νταήδες, ότι η συμπεριφορά τους δεν θα γίνει ανεκτή. Κάθε νομοσχέδιο κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, που προτείνεται από κάποιο τέρας στην κυβέρνησή μας, ενθαρρύνει μια άλλη παρτίδα μισητών τρελών να σκεφτούν ότι το μίσος τους είναι δικαιολογημένο. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε τη νεολαία μας ως πιόνι στις εκλογές σας».

Στη συνέχεια μίλησε για τα σχολεία τονίζοντας: “ότι η καλλιτεχνική εκπαίδευση είναι ζωτικής σημασίας. Ότι τα ασφαλή σχολεία είναι ζωτικής σημασίας. Και ότι κάθε άλλη πλούσια σκύλα Richie Rich εκεί έξω πρέπει να βάζει τα χρήματά της σε αυτά. Δεν ανακοινώνω αυτήν τη δωρεά για επιρροή, το κάνω για να ευαισθητοποιήσω γι’ αυτό το ίδρυμα διαμάντι, που αξίζει πολύ περισσότερη αγάπη από όση παίρνει».

Το Tranter είναι αφοσιωμένο και με άλλους τρόπους στο να προσφέρει μια πλατφόρμα σε νεαρά άτομα, καθώς έχει τη δική του δισκογραφική εταιρεία, όπου προωθεί άλλα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, όπως ο Jake Wesley Rogers.