Υποβλήθηκε αίτημα για αλλαγή του νόμου του Κουίνσλαντ, που να επιτρέπει στα θρησκευτικά σχολεία να κάνουν διακρίσεις κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ δασκάλων.

Σύμφωνα με τις προτεινόμενες αλλαγές, το σχολικό προσωπικό, που εμπλέκεται στην άμεση διδασκαλία της θρησκείας, θα μπορούσε να υπόκειται σε διαφορετικούς κανόνες και να επιτρέπονται εκεί οι διακρίσεις.

Μια αμφιλεγόμενη ρήτρα που χρησιμοποιείται από θρησκευτικούς φορείς για να δικαιολογήσει τις διακρίσεις κατά των τρανς, των ομοφυλόφιλων και των ανύπαντρων ατόμων θα πρέπει να καταργηθεί, σύμφωνα με μια 14μηνη αναθεώρηση των νόμων περί διακρίσεων του Κουίνσλαντ.

Ο επίτροπος ανθρωπίνων δικαιωμάτων της πολιτείας, Scott McDougall, είπε ότι ο νόμος κατά των διακρίσεων του Κουίνσλαντ επιτρέπει επί του παρόντος στα σχολεία που βασίζονται στη θρησκεία να κάνουν διακρίσεις εις βάρος των δασκάλων με βάση τη σεξουαλικότητα, την εγκυμοσύνη, το αν είναι άγαμοι ή έγγαμοι, και την ταυτότητα φύλου.

Σε μια έκθεση που κατατέθηκε στο κοινοβούλιο την Πέμπτη, μετά από μια συνολική αναθεώρηση του νόμου, η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κουίνσλαντ είπε ότι η πραγματική ρήτρα επαγγελματικών απαιτήσεων πρέπει να καταργηθεί και να εισαχθεί νέα εξαίρεση.

Μέχρι εδώ καλά. Όμως, δυστυχώς, «Όσον αφορά τις θρησκευτικές εξαιρέσεις… οι δάσκαλοι είναι εκτεθειμένοι σε πολύ περισσότερες διακρίσεις [από τους μαθητές]», είπε ο McDougall.

«Συνιστούμε να περιοριστεί αυτή η εξαίρεση… έτσι ώστε μόνο οι δάσκαλοι… που εμπλέκονται στην άμεση διδασκαλία της θρησκείας να μπορούν να υπόκεινται σε διακρίσεις και η διάκριση πρέπει να είναι λογική και αναλογική.»

Το αίτημα έρχεται μετά από το Χριστιανικό Κολλέγιο Citipointe του Μπρίσμπεϊν που δέχθηκε πυρά νωρίτερα φέτος για συμβάσεις εργασίας που προειδοποιούσαν τους δασκάλους ότι θα μπορούσαν να απολυθούν, επειδή ήταν ανοιχτά ομοφυλόφιλοι.

Οι συμβάσεις φάνηκε να μιμούνται τη διατύπωση της εξαίρεσης «πραγματικής επαγγελματικής απαίτησης» που επιτρέπει στα θρησκευτικά ιδρύματα να κάνουν διακρίσεις σε περιπτώσεις ένα άτομο «ενεργεί ανοιχτά με τρόπο που το άτομο γνωρίζει ή θα έπρεπε ευλόγως να γνωρίζει ότι είναι αντίθετο με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του εργοδότη».

Η προτεινόμενη εξαίρεση του QHRC θα επιτρέπει στις θρησκευτικές οργανώσεις να κάνουν διακρίσεις μόνο «βάσει θρησκευτικών πεποιθήσεων ή δραστηριότητες … εάν η εύλογη και αναλογική συμμετοχή του ατόμου στη διδασκαλία, η τήρηση ή η άσκηση μιας συγκεκριμένης θρησκείας αποτελεί γνήσια επαγγελματική απαίτηση».

Το QHRC συνέστησε, επίσης, να διευκρινιστεί μια άλλη ρήτρα, που έχει προκαλέσει διαμάχη και σύγχυση, αφού το Citipointe Christian College έστειλε σε οικογένειες να υπογράψουν συγκατάθεση, που υπονοούσε ότι οι τρανς μαθητές θα αναγνωρίζονται μόνο από το «βιολογικό τους φύλο».

«Ο ισχύων νόμος, όπως υπάρχει, δίνει τη δυνατότητα στα σχολεία να κάνουν διακρίσεις με βάση το φύλο κατά την εγγραφή τους», είπε ο McDougall.

«Υπήρξε κάποια σύγχυση και υπήρξε μια πολύ έντονη ανταπόκριση στο Citipointe, που έδειξε ότι οι σύγχρονες συμπεριφορές έχουν πραγματικά αλλάξει με τα χρόνια».

Η έκθεση των 420 σελίδων κάνει 46 συστάσεις, συμπεριλαμβανομένης της αντικατάστασης του νόμου περί διακρίσεων 30 ετών του κράτους έως τον Ιούλιο του 2023, σε μια προσπάθεια «εξάλειψης των διακρίσεων και της σεξουαλικής παρενόχλησης».

Το QHRC έχει ζητήσει την κατάργηση πολλών «περιττών εξαιρέσεων», συμπεριλαμβανομένης μιας που επιτρέπει στους εργοδότες να κάνουν διακρίσεις κατά των εργαζομένων του σεξ και των τρανς ατόμων όταν εργάζονται με παιδιά.

«Η εξαίρεση για την εργασία με παιδιά ήταν σαφώς ξεπερασμένη και κινδυνεύει να διαιωνίσει επιβλαβή στερεότυπα. Απλώς, δεν είναι αποδεκτό στον σημερινό κόσμο», είπε ο McDougall.