Κωνσταντίνος – Foxy Fox: “Αν υπήρχε πτυχίο στο bullying θα το έπαιρνα”

25/01/2021
από
Foxy Fox, Κωνσταντίνος Καλαϊτζής, Κύπρος
Foxy Fox

Ο Κωνσταντίνος Καλαϊτζής, που έγινε γνωστός από το Tik Tok, ως η Drag περσόνα του, Foxy Fox μίλησε στο Reporter και την Μαρία Στυλιανού, για το πώς είναι να ζεις στην Κύπρο ως ΛΟΑΤΚΙ+ άτομο, αλλά και τι είναι το drag για τον ίδιο.

Για την εμπειρία του στο Tik Tok

«Χαίρομαι πάρα πολύ που κατάφεραν τα βίντεο μου να γίνουν viral διότι, για εμένα, είναι ένας τρόπος έκφρασης και μου αρέσει να κάνω τους άλλους να γελούν και να περνούν καλά. Είναι ωραίο που έχω την προσοχή και δημιουργήθηκαν ερωτήματα για το τι ακριβώς κάνω. Τώρα που έχω την προσοχή του κόσμου, μπορούμε να μιλήσουμε ανοιχτά και με σεβασμό πάντα, για κάποια πράγματα, τα οποία δε γνωρίζουν όλοι. Είναι ένας τρόπος να μάθουν.» 

«Οι αντιδράσεις που είχα ήταν διάφορες, πολλοί το κατάλαβαν και το λάτρεψαν, άλλοι ήταν πολύ αρνητικοί. Γενικά, υπάρχει αυτή η τάση, τόσο στο TikTok, όσο και σε άλλα social media, να δημιουργούν κάποιοι ψεύτικα προφίλ, απλά και μόνο για να σχολιάσουν κάτι άσχημο στη δημοσίευσή σου. Με στεναχωρεί. Οι άνθρωποι αυτοί φαίνεται να είναι πολύ δυστυχισμένοι. Aσχολούνται με το τι κάνει ο καθένας, και μπαίνουν στο τρυπάκι να βρίσουν κάποιον που δε γνωρίζουν. Πίστευα ότι κάποια πράγματα και κάποιες νοοτροπίες, ανήκαν στο παρελθόν, μέχρι που έκανα τον λογαριασμό μου στο TikTok. Δυστυχώς, η ομοφοβία είναι ακόμα ένα τεράστιο θέμα.»

«Αν με ρωτήσεις με όμορφο και ευγενικό τρόπο, εννοείται ότι θα σου απαντήσω, κι αν έχεις απορίες μετά χαράς να σε βοηθήσω να κατανοήσεις κάποια πράγματα. Είμαι ένας άνθρωπος όπως και εσύ, απλά έχω έναν επιπλέον ρόλο στη ζωή μου, αυτόν της Foxy.

https://www.tiktok.com/@thatfoxyfox/video/6919755194603457797?referer_url=https%3A%2F%2Fwww.reporter.com.cy%2F&referer_video_id=6915895262879681798&is_copy_url=0&is_from_webapp=v2&sender_device=pc&sender_web_id=6891230117613684229

Για τα παιδικά του χρόνια

«Πιστεύω πραγματικά, ότι αν υπήρχε πτυχίο στο bullying θα το έπαιρνα. Από τότε που μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου, επειδή δεν ήμουν όπως τα άλλα αγόρια, και είχα άλλα ενδιαφέροντα, με κοροϊδεύαν, “αχαχαχα έτην κορούα”, έλεγαν. Δε με ήθελαν στην παρέα τους. Μπορεί να μη δέχτηκα σωματική βία, όμως, και η λεκτική σου κάνει ζημιά. Ένα μωρό, μπορεί να ακούει χυδαιότητες και βρισιές από τους συμμαθητές του, πολλές φορές χωρίς να γνωρίζει τι ακριβώς σημαίνουν. Μπορεί να μη γνωρίζει ακόμα με σιγουριά και κάποια πράγματα για τον εαυτό του. Είναι απίστευτα δύσκολο.» 

«Ήμουν τυχερός που δεν έχασα κανέναν από κοντά μου. Αυτό μου έδειξε ότι επέλεξα σωστά τους ανθρώπους που έχω στη ζωή μου. Υπάρχουν οικογένειες, που δεν αποδέχονται τα παιδιά τους, λόγω της σεξουαλικότητάς τους. Είναι πάρα πολύ στενάχωρο, διότι υπάρχει ένα συμβόλαιο, που υπογράφεις, πριν φέρεις στο κόσμο ένα παιδί, αυτό της απόλυτης αγάπης… Φέρνεις στον κόσμο έναν άνθρωπο, που δε διαλέγει τι είναι και ποιον θα αγαπήσει.» 

Για τη Foxy Fox


«Η Foxy, ήρθε σε μια σκοτεινή περίοδο της ζωής μου, όταν έψαχνα τον εαυτό μου και ήθελα να καταλάβω κάποια πράγματα. Μέσα από αυτόν τον ρόλο, αυτήν την περσόνα, οι ανασφάλειες, οι φοβίες, και όλα τα αρνητικά αισθήματα που είχα, κατάφερα να γίνουν προτερήματά μου. Τόσα χρόνια μου έλεγες ότι είμαι θηλυπρεπής; Τώρα, με την Foxy, είμαι ακόμα περισσότερο…» 

«Μέσα από την κωμωδία εκφράζω τον εαυτό μου. Χρησιμοποιώ την Κυπριακή κουλτούρα και διάλεκτο στη σάτιρα μου, διότι θεωρώ ότι έχουμε τόσα πολλά που μπορώ να εκμεταλλευτώ, που είναι κρίμα να προσπαθώ να μιμηθώ άλλες κουλτούρες.»

«Προσπαθώ ακόμα να μάθω τον εαυτό μου καλύτερα και να ανακαλύψω όλες μου τις πλευρές. Ξεκίνησα αυτό το ταξίδι της αποδοχής, για να βρω τον Κωνσταντίνο. Να βάλω όλα του τα κομμάτια κάτω και να παίξω μαζί τους. Να δω τι δουλεύει και τι όχι, τι μπορώ να βελτιώσω σε εμένα, για να μπορέσω να με αγαπήσω και να δώσω αργότερα όλη αυτή την αγάπη στους γύρω μου. Άλλωστε, όπως λέει και ο Ru Paul “αν δεν μπορείς να αγαπήσεις τον εαυτό σου, πώς θα μπορέσεις να αγαπήσεις κάποιον άλλον”. Η Foxy με βοηθάει να ανακαλύψω, το τι πραγματικά είμαι.» 

Είμαι γιός, είμαι αδελφός, είμαι φίλος, έχω μόνο αγάπη για τους γύρω μου. Ας αφήσουμε τις απαρχαιωμένες απόψεις πίσω μας και ας αποδεχτούμε κάποια πράγματα, τα οποία, για τους λάθος λόγους, θεωρούνται ταμπού.» 

Για την Κύπρο ως κοινωνία

«Λένε ότι φταίει η κοινωνία μας, η κοινωνία μας όμως είμαστε εμείς, εμείς πρέπει να ενημερωθούμε με όποιο τρόπο μπορούμε. Αν υπήρχε σωστό σύστημα παιδείας, τότε δε θα υπήρχαν και τόσα παιδιά, όπως εγώ, που περνούν bullying και νιώθουν αβοήθητα.» 

«Ο κόσμος μπορεί να μη γνωρίζει πως βιώνουμε αυτή την κατάσταση και είναι κάτι που ουσιαστικά δεν επιλέξαμε, αλλά είμαστε. Πώς θα ένιωθαν οι ίδιοι, αν ερχόταν κάποιος και τους έλεγε ότι πρέπει να αλλάξουν; Μπορεί να νομίζουν ότι η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ «φωνάζει» με τον τρόπο και τη συμπεριφορά της, όμως αυτό που ακούνε, είναι η ανάγκη της για αναγνώριση. Πρώτα δώσε μου την ευκαιρία, προσπάθησε να με μάθεις και να με καταλάβεις. Μετά, αν θέλεις, μπορείς να με μισήσεις. Μπορεί να μη θέλεις να είσαι φίλος μαζί μου, μπορείς, όμως, να με σέβεσαι.»

«Υπάρχουν άτομα, τα οποία θέλουν να εκφράσουν την αγάπη τους, όταν βρίσκονται σε δημόσιο χώρο. Δεν μπορώ να δω, που είναι το λάθος του να είσαι ευτυχισμένος, με τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου, και να θέλεις να τον πιάσεις από το χέρι, ή να τον αγκαλιάσεις δημόσια. Γιατί να φοβάσαι τις αντιδράσεις του κόσμου; Γιατί να νιώθουμε «φυλακισμένοι» και ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε μια φυσιολογική ζωή, όπως όλοι οι άλλοι; Το ότι εγώ ντύνομαι και παίζω ουσιαστικά αυτόν τον ρόλο, δεν επηρεάζει την ελευθερία σου σε κάποιο βαθμό.» 

«Οι άνθρωποι μοιάζουμε με ένα cake με πολλές στρώσεις, η σεξουαλικότητά μας είναι μόνο ένα κομματάκι από ολόκληρο το cake. Δεν μπορούμε να αφήνουμε ένα κομμάτι, να επισκιάζει ολόκληρη την ύπαρξη μας.»
Δες και αυτό!